Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Banandieten Bild: Mostphotos

Tidernas värsta dieter

Vad sägs om ett kilo bananer om dagen?

Barnmat, ett kilo bananer om dagen och piller som innehåller binnikemaskar. Genom tiderna har det funnits en hel rad mer eller mindre tokiga, och skrämmande dieter. Vardagspuls har listat några av dem.

Publicerad 2017-05-15 | Senast ändrad 2018-04-09 | Vardagspuls

Tuggdieten

Tugga varje matbit 32 gånger tills det att den blir till en flytande massa som rinner ner i halsen när du lutar huvudet bakåt, hur låter det? Inte jättekul kanske. Den här dieten uppfanns av konsthandlaren Horace Fletcher vars kostråd var mycket populära i början av 1900-talet. Vid tuggdieten spottades den mat som inte blev till någon massa ut. Tanken var att man skulle få i sig färre kalorier samtidigt som man kunde njuta ordentligt av maten. Hm, njuta….?

Parasitdieten

Vad sägs om att ha magen full av binnikemaskar? Nej, vi tänkte väl det. Under förra sekelskiftet var det populärt att ta piller som innehöll ägg från binnikemaskar. Det sägs att metoden fick människor att gå ner ett kilo i veckan tack vare att maskarna, som kan bli upp till nio meter långa, åt av födan som togs in. Bisarrt är bara förnamnet.

Cigarettdieten

I början av 1920-talet marknadsförde den amerikanska tobaksindustrin cigaretter som någonting ”slimmande.” Detta medförde att allt fler kvinnor började röka. Senare avslöjades det att flera tobakstillverkare tillsatt aptitdämpande ämnen i cigaretterna. Vi säger bara en sak: Nej, tack till den här dieten.

Grapefruktdieten

Redan på 30-talet började man att banta med hjälp av grapefrukt. Dieten har förekommit i flera olika varianter, men ska man följa den klassiska varianten är det grapefrukt till frukost, lunch och middag som gäller. Hur låter det? Inte jättefrestande tycker vi.
Därför kan grapefrukt vara farlig

Flygvärdinnedieten

Som namnet antyder kopplas denna diet till de skönhetsideal som rådde för flygvärdinnor en gång i tiden. Ryktet säger att de kvinnor som ville arbeta som flygvärdinnor skulle passera genom ett slags pappfigur – om de kom in fick de jobbet, om inte, ja ni fattar… Tanken med dieten var att man skulle tappa 3-4 kilo i veckan. Potatis och spannmålsprodukter var strikt förbjudna. Med anledning av att kaloriintaget är så litet riskerar den som går på dieten att drabbas av huvudvärk och stark hunger.

Banandieten

Vad sägs om ett kilo bananer om dagen? Nja. Kanske inte helt optimalt. Banandieten, eller ananasdieten som den också kan heta, syftar till att den som går på dieten ska gå ner tio kilo på fyra veckor. Dieten är näringsfattig och lär dessutom göra dig tokförstoppad. En eller två bananer om dagen tycker vi räcker gott och väl!
Här är den nyttigaste bananen

Saft-dieten

På 70-talet var det inne att dricka saft gjord på vatten, lönnsirap, cayennepeppar och pressad citron i tio dagar för att på så vis rasa i vikt. Trötthet, huvudvärk, vitaminbrist och minskad muskelmassa var att vänta av denna diet som förhoppningsvis är ett minne blott.

Törnrose-dieten

Sov så mycket som möjligt för att undvika att äta.Inte så smart va? Dieten var populär på 60-talet och ska enligt ryktena ha följts av Elvis Presley när han började få problem med att få på sig sina tajta scenkläder.

Barnmatsdieten

Barnmat på burk till frukost, lunch och middag. Ensidigt va? Särskilt med tanke på att du går miste om många viktiga näringsämnen och proteiner om du följer barnmatsdieten. Dieten, som var trendig för bara ett par år sedan, kommer givetvis från Hollywood och har fått många kvinnor att haka på. Många verkar dock ha insett att bebispuré inte är någon höjdare...

Källor: MåBra, I FORM, listor.se

Som ni säkert förstår rekommenderar vi ingen av dieterna ovan. Läs mer om några populära dieter nedan.