Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Ben med åderbråck Bild: Mostphotos

Våga visa benen i sommar!

Åderbråck och ådernät vanligare än du tror

Du har inte tänkt på dem på hela vintern och så plötsligt ska du visa upp dem – benen. Du som har ytliga blodkärl eller åderbråck kanske tycker det är jobbigt att gå i kjol eller shorts – du är inte ensam.

Publicerad 2017-06-15 | Vardagspuls

Visst är sommarvärmen härlig, men det kan också vara jobbigt att visa upp sina ben. Många som har ytliga blodkärl eller åderbråck kanske svettas i långbyxor när det är 25 grader varmt. Helt i onödan – åtta av tio svenskar drabbas av ytliga blodkärl så du är långtifrån ensam om ditt problem. Det här betyder också att de allra flesta är för upptagna med att oroa sig över sina egna ben för att titta på dina. Så därför kan du strunta i att skämmas över din kropp i sommar.

Finns några riskfaktorer

Ytliga blodkärl är dessutom helt ofarligt och orsakar i stort sett aldrig några besvär. Det finns dock några faktorer som gör att mängden ytliga blodkärl kan öka. Om du är överviktig, dricker mycket alkohol eller står mycket så är det vanligare med ådernät. En del kvinnor kan även få ytliga blodkärl under en graviditet.

Otäta klaffar orsakar åderbråck

Ett lite ovanligare problem, men som ändå drabbar många, är åderbråck. Ungefär var tredje vuxen har åderbråck i någon form. Åderbråck uppstår då klaffarna i benens vener blir otäta. Klaffarna i venerna fungerar som ventiler och hjälper blodet att cirkulera tillbaka till hjärtat. När en klaff blir otät blir venen utvidgad och ett åderbråck uppstår. De syns oftast som knöliga upphöjningar, men en del kan ha åderbråck utan att det syns.

Kan vara svullet och ömt

Åderbråck är helt ofarligt men för vissa kan de ge en del fysiska besvär. Man kan till exempel bli svullen i benet, få klåda eller ömhet runt åderbråcket eller få ont i det drabbade benet. Har du åderbråck som orsakar dig besvär kan du prova det här:

  • Rör på dig. Undvik att sitta stilla långa stunder utan rör på dig mycket under dagen.
  • Benen i högläge. När du sitter eller ligger försök ha benen högt på en stol eller med kuddar under.
  • Använd stödstrumpa. Stödstrumpa, eller kompressionsstrumpa, lindrar besvären genom att skapa ett jämnt tryck över benet och minskar bensvullnad.
  • Prata med en läkare. Om du är mycket besvärad av dina åderbråck, ta kontakt med sjukvården. Om du får eksem, hudförändringar eller sår vid ditt åderbråck så ska du alltid kontakta en vårdcentral.

Källa: 1177, Hälsoliv