Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Har du gjort en lista med dina högsta drömmar? Bild: Johnér

Vilka drömmar har du på din bucket list?

Många drömmer om att göra en klassiker av något slag. Kanske en drömresa till en mytomspunnen plats eller att förverkliga en träningsdröm. Ett sätt att samla sina drömmar är att göra en egen bucket list. Har du inte gjort någon ännu får du tips här!

Publicerad 2015-03-05 | Vardagspuls

Att göra en bucket list - en lista på saker man vill göra innan man dör – har blivit allt vanligare. Det kan röra sig om stort och smått i livet som man går omkring och drömmer om. Att skriva ner alla dessa saker i en lista är ett första steg till att drömmarna faktiskt blir av. Vissa klassiska saker återkommer på många listor.
De flesta listor innehåller till exempel drömresor av olika slag. Kanske drömmer du också om att sätta på dig vandringskängorna och gå i Inkafolkets fotspår i Peru till den gömda staden Machu Picchu? Eller längtar du kanske efter att sitta nersjunken i en solstol och sippa på en drink på däcket till ett stort kryssningsfartyg i Karibien? Kanske lockar äventyren i det stora landet i väst – att få leva som en movie star i Hollywood, att få uppleva sin egen road movie längs klassiska Route 66 mellan Chicago och Los Angeles eller att få blicka ut över mäktiga Grand Canyon. Eller Kinesiska muren, varma källor på Island, lutande tornet i Pisa – listan kan göras hur lång som helst.

En svensk klassiker

Ofta vill vi kombinera våra resor med att vara nära djur och natur. Att få simma med delfiner, snorkla bland hajar eller se blåvalar på nära håll. Eller att få åka till Amazonas djungel eller på safari i Afrika – och kanske få en skymt av ”the big five”: elefant, noshörning, buffel, lejon och leopard.
Klassiska tränings- och hälsoutmaningar finns det också gott om på de flesta bucket lists. Att klara av tjejmilen, eller kanske att få uppleva folkfesten vid New York Marathon (beroende på var träningsambitionen ligger) är några favoriter. Eller varför inte sätta upp en riktig utmaning på listan och göra ”en svensk klassiker”, det vill säga klara av Vasaloppet, Vätternrundan, Vansbrosimningen och Lidingöloppet inom ett år?

Lär dig någonting nytt 

Vi drömmer också om att lära oss helt nya saker – som att vindsurfa och åka snowboard. Ofta går dessa drömmar också att kombinera med något exotiskt resmål, en yogakurs i Indien eller att träna thaiboxning i Thailand. Eller så längtar du kanske bara efter lugn och ro och återhämtning – då skriver du upp en lyxig spa-weekend på listan eller att få mer tid att bara vara, och umgås mer med dina nära och kära. 

Vad drömmer du om – skriv på Vardagspuls Facebook-sida.