Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

spy Bild: TT

Vinterkräksjukan är här — så slipper du undan den

Smittan kan finnas på dörrhandtag, kaffemaskiner och andra ställen

Den mycket smittsamma vinterkräksjukan är här. Men det finns faktiskt mycket du kan göra för att förebygga den. Att inte använda samma handdukar som andra är ett av tipsen. Dessvärre funkar inte handsprit – så var noga med att tvätta händerna ordentligt.

Publicerad 2015-11-30 | Senast ändrad 2017-10-20 | Vardagspuls

Det går aldrig att skydda sig till hundra procent mot vinterkräksjuka, men det går att skydda sig i en stor mån. Den mycket smittsamma sjukdomen smittas via kräkning eller avföring och är vanlig i alla åldrar. Barn drabbas mest av kräkningar och vuxna av diarré.
De allra flesta får vinterkräksjukan någon gång mellan november och april, med en topp mellan januari och mars, därav namnet.

Så nu är det dags att tänka efter lite mer när det närmar sig tiden då människor samlas och umgås mer än någon annan tid på året.

Så här förebygger du vinterkräksjukan

  • Använd inte samma handdukar som någon annan. Ha din egen och byt ut den regelbundet.
  • Undvik dörrhandtag, toalettsitsar, kaffeautomater, tangentbord och datormusar. Där andra människor har haft sina händer kan smittan ligga.
  • Försök undvika bufféer där fler händer rör sig på samma ställe.
  • Och kanske det viktigaste av allt; tvätta händerna ordentligt med tvål och vatten. Det är viktigare att använda tvål än handsprit. Handsprit funkar inte på virus.

När du fått vinterkräksjukan

Det tar ofta mellan 12 och 48 timmar från det att du blir smittad tills du blir sjuk. Vinterkräksjukan går över av sig själv men det är viktigt att dricka mycket vatten eftersom man brukar förlora en hel del. Men tänk på att dricka lite i taget eftersom det kan vara svårt att behålla vätskan i kroppen under tiden du är sjuk.

– Det är viktigt att återställa kroppens vätskebalans genom att dricka mycket. Kroppen tar upp vätskan bäst om du dricker lite i taget och ofta. Om du har svårt att dricka kan du ta vatten teskedsvis, säger Staffan Gullsby, medicinskt sakkunnig läkare vid 1177 Vårdguiden, i ett pressmeddelande.

Du bör hålla dig borta från andra minst 48 timmar efter senaste kräkningen eftersom smittan kan spridas så lätt. Vanligtvis är man sjuk i en till två dagar.

Om du kräks mycket eller har mycket diarréer förlorar kroppen både vätska och salter. Du kan då dricka vätskeersättning för att ersätta det vatten och de salter som din kropp blivit av med. Du kan köpa vätskeersättning på apotek eller blanda din egen, skriver 1177 Vårdguioden i ett pressmeddelande.

Källa: Expressen, Hälsoliv, 1177 Vårdguiden