Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Louise Hallin, Vardagspuls psykoterapeut. Bild: Pressbild

Louise Hallin svarar på era frågor om relationer

”Jag har en vän som aldrig hör av sig”

Vardagspuls psykoterapeut Louise Hallin svarade på era frågor om relationer i chatten. Här finns alla hennes kloka svar samlade.

Publicerad 2015-03-04 | Vardagspuls

Rosanna: Jag har en vän som aldrig hör av sig. När vi ses har vi jättekul och jag märker att hon gillar mig, men samtidigt är det bara jag som hör av mig och det får mig att känns mig värdelös. Vad ska jag göra?

Louise Hallin: Du ska ta kontakt med henne under vänliga och kärleksfulla former och sen titta henne i ögonen och lika vänligt berätta vad du har upplevt och tänkt på och att du undrar om ni tillsammans kan utveckla lite gemensamma rutiner för att det inte ska vara en så stor obalans. Knep, tricks och regler tar bort det mesta av fantasier och besvikelser

Cissi: Om hans ex verkligen vägrar att låta barnen (12 och 14 år) träffa mig trots att vi har bott ihop i 6 månader, vad ska vi ha för strategi? Jag vill inte att barnen på nåt sätt känner sig påtvingade mig! Det känns bara så hopplöst ibland. Kram och tack för raka tips Louise!

Louise Hallin: Hej, detta handlar inte om Dig. Det är vanligt att kvinnorna i ett triangeldrama börjar sköta dessa svåra övergångar. Den som ska ta det jobbet är din man och hennes pappa till sina barn. Tydlighet och regler, dvs struktur, är det som behövs när känslorna svallar högt i början av en separation. Ligg lågt och avvakta, det är inte viktigt att barnen träffar dig tidigt.

Katarina: Har/hade en väninna där allt bara kretsade kring henne. Kunde ses en timme och hon bara pratade om sig själv och sina bekymmer. Hon har det alltid värst. Slut i huvudet efter våra sammankomster. Hur gör man?

Louise Hallin: Hej Katarina, det första du kan titta på är om du själv har för vana att mer eller mindre regelbundet vara i kontakt med dominanta och självcentrerade människor. Om det är så kanske den personligheten har föjt dig i livet som liten hos en mamma, pappa eller ett syskon. Då kan du säkert lättare bryta nästa gång du sätter igång en relation med någon om du upptäcker detta. I övrigt finns det en bra sak att göra innan man avslutar en relation: fråga och berätta hur du upplever era möten. Var dock beredd på att om det är en djupt självcentrerad person så blir de alltid kränkta av frågan. Det blir ju ett kvitto till dig att du känt rätt.

Frida: Hur träffar man nya vänner på ett okrystat och naturligt sätt när man är vuxen och kanske inte så jätteframåt som person?

Louise Hallin: Hej Frida, ett bra sätt är att leka! Det vill säga ta mod till sig och ansluta sig till en bouleklubb, golfklubb, bridgeklubb eller liknande. Oftast känner man sig skygg i början men till slut slappnar alla av och eftersom fokus ligger på det man gör i stället för vem man är så brukar folk känna ganska snart vilka de vill vara mest med i dessa sammanhang. Ju bättre man blir desto roligare och fler nya människor träffar man. Mest gäller det att bryta den första känslan av motstånd, skrik gärna hela vägen fram men GÖR det!

Sofie: Jag har dejtat en kille nu i nästan ett år och han är rädd för att satsa på oss? Ska jag "vänta" på honom eller gå vidare?

Louise Hallin: Hej Sofie, du får det vanligaste tipset av alla: ta ett samtal med honom och berätta helst bara jagsaker, dvs hur du känner, vad du tänker och längtar efter osv. Inga anklagelser, det stänger alla samtal! Om du efter det ändå inte känner att du får ett känsligt bemötande så verkar det som om du helt enkelt får fatta ett eget beslut och kanske dra dig tillbaka.