Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
 

Smillas glutenfria solrosbröd

1 limpa

Smilla Luuk som är glutenintolerant har tagit fram ett recept på glutenfritt bröd. Riktigt gott!

Publicerad 2015-10-27 | Smilla Luuk

Ingredienser:

50 g jäst
4 dl vatten (ca 37 grader)
1 msk fiberhusk
0,5 dl solrosolja
1 tsk fänkålsfrön
2 dl solroskärnor
2 msk mörk sirap
3 dl glutenfri grov mjölmix
2 dl glutenfri ljus mjölmix
2 tsk salt
solrosolja till brödformen och till pensling
ca 1 dl solrosfrön till garnering

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en bunke, tillsätt ljummet vatten, fiberhusk och olja. Låt svälla någon minut.
  2. Mortla fänkålsfröna och tillsätt dem och resten av ingredienserna. Arbeta degen i en degblandare eller med en elvisp med degkrokar cirka 5 minuter. Degen ska vara lös och kladdig. Om den verkligen är rinnig kan du tillsätta lite mer mjölmix, men ju mer mjölmix du tillsätter, desto torrare bröd kommer du få.
  3. Olja in en brödform och häll i degen. Pensla på lite olja och strö över solroskärnorna.
  4. Lägg en kökshandduk över brödet och låt det jäsa 40 minuter. Sätt ugnen på 225 grader när det är 15 min kvar av jäsningen.
  5. Grädda brödet 30 minuter eller tills det känns färdigt. Testa genom att sticka en provsticka mitt i brödet. Om den känns torr och ingen deg fastnar på den är brödet klart. Om kärnorna börjar bli brända kan du täcka formen med aluminiumfolie.
  6. Ta ut brödet ur formen när det svalnat helt. Det bröd som är kvar efter något dygn du frysa in, då håller det sig färskt längre.