Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

 • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
 • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
 

Christian Hellberg visar vägen till en vegetarisk måndag. Från Vardagspuls den 2 november.

Bakad rotselleri med rostad paprika och ädelost

4 portioner

En härligt färgglad vegetarisk måndagsrätt med olika texturer på grönsakerna, den bakade rotsellerin med en härlig nötig karaktär tillsammans med krispiga råstekt broccoli och knapriga valnötter. Paprikan lyfter verkligen i smaken när man rostar den i ugnen och va inte rädda för att paprikan blir bränd i ugnen, det är bara i skalet och det är lätt plocka bort efter den bakats i ugnen.

Publicerad 2015-10-27 | Christian Hellberg

Ingredienser:

400 g rotselleri

1,5 dl mjölk

1 msk smör

½ tsk salt

2 krm svartpeppar

1 gul paprika

2 röda paprikor

1 msk smör- & rapsolja

1 msk salt

2 tsk svartpeppar

300 g broccoli

6 st potatisar, fast sort t ex Asterix eller Bintje

100 g valnötter

140 g ädelost

100 g bladsallad t ex rucola, bladspenat eller machésallad

Gör så här

 1. Tvätta och skrubba rotsellerin väl och gnid in den med smör, salt o peppar. Baka den i ugnen på 225 grader i en ugnssäker form i ca 2 tim. Om man vill ha kortare tillagnings tid så dela rotsellerin mindre bitar tex i fyra klyftor så blir den klar på ca 30 min.
 2. Under tiden rotsellerin står i ugnen så ta gärna ut den och ös den gärna med smöret som smält i formen med en sked.
 3. Skölj paprikor, dela och kärna ur och lägg dem med skalsidan uppåt på en plåt med bakplåtspapper.
 4. Pensla dem med hälften av smör- & rapsoljan. Ställ plåten i ugnen och rosta/grilla ca 20 minuter tills skalet är svart. Ta ut och låt svalna något.
 5. Dra av skalet från paprikorna, strö över salt och peppar. Skär ner paprikan i mindre bitar
 6. Skär potatisen i centimeter-tjocka skivor och dela broccoli i mindre buketter. Råstek broccoli och potatis i en stekpanna på hög värme med resterande mängd smör- & rapsolja tills det fått fin färg, ca 5 min. Rör om hela tiden så att det inte bränns vid.
 7. Rosta valnötterna i en torr het stekpanna, låt svalna något.
 8. Blanda rostad paprika med bladsallad och lägg upp på ett fat, toppa med valnötter och smulad ädelost.
 9. Servera med rotselleripuré och råstekt broccoli och potatis. Njut av höstens alla färger på en tallrik!