Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
 

Ulrika Brydling lagar laxburgare, svampburgare, coleslaw och rotfruktschips. Från Vardagspuls den 6 november.

Svampburgare med karamelliserad rödlök

4 portioner

En smakrik och matig vegoburgare där smeten kan göras redan kvällen innan.
Blåmögelost tillsammans med söt rödlök är extra gott till!

Publicerad 2015-10-27 | Ulrika Brydling

Ingredienser:

250 g skogschampinjoner

3 dl kokt råris (gärna svart eller rött)

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

2 msk smör- & rapsolja

2 msk soja

1 solrosfrön

½ dl persilja

2 dl kokta kidneybönor

1 krm cayennepeppar

2 krm salt


Karamelliserad rödlök:

2 rödlökar

1 msk rödvinsvinäger

1 msk farinsocker

2 tsk salt

1 tsk svartpeppar


Tillbehör:

4 hamburgerbröd

4 skivor hamburgerost Castello Burger blue

4 salladsblad tex roman-, isbergs- eller huvudsallad

2 tomater

Gör så här

  1. Koka riset efter anvisning på förpackning. Låt svalna.
  2. Mixa champinjoner, lök och vitlök i matberedare. Lägg svamphacket i stekpanna med lite smör- & rapsolja och fräs ur vätskan. Tillsätt soja och rör om.
  3. Lägg i solrosfrö och persilja  i matberedare och tillsätt bönor, ris, cayennepeppar och salt. Mixa, gärna med pulsfunktion, så allt blandas till en fast smet.
  4. Lägg i bunke och blanda i svamp- och lökhacket. Låt stå i kyl ca 1 timme. Hit kan du förbereda dagen innan.
  5. Forma smeten till fyra burgare och lägg på  plåtar med bakplåtspapper, stek dem i ugn på 175 grader i ca 30 minuter. Vänd efter halva tiden i ugnen så båda sidor får stekyta.
  6. Karamelliserad rödlök: Skala och skär rödlöken i tunna ringar och fräs den mjuk i kastrull, slå på rödvinsvinäger, farinsocker, salt och peppar.
  7. Koka upp och låt sjuda på svag värme utan lock i ca 10-15 min tills löken är mjuk och vätskan kokat in. Rör om då och då. Låt svalna något.
  8. Servera hamburgarna i bröd med en skiva hamburgerost på varje burgare, sallad och tomat och toppa med den karamelliserade rödlöken.