Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

 • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
 • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
 

Johan Hedbergs lättrimmade lax med dillstuvad potatis

4 portioner

Den föredetta marknadschefen Johan Hedberg insåg att maten var hans passion. Du kan också laga hans favoritrecept.

Publicerad 2015-11-06 | Johan Hedberg

Ingredienser:

Rimmad lax:

800 g skinn- och benfri laxfilé

4 msk salt

3 msk socker

Stuvad potatis:

600 g potatis, fast sort

2 dl vispgrädde

1,5 dl mjölk (3%)

1 tsk salt

1 tsk nymald vitpeppar

1 dl dill färsk el fryst

Sallad:

1/2 fänkål, ca 200 g

150 g sockerärter

100 g rädisor

50 g ärtskott

Ca 150 g olika sorters salladsblad, t ex rucola, mangold eller babyspenat

1 msk olivolja

Saften från en 1/2 citron

Tillbehör:

Citronklyftor

Färsk dill

Gör så här

 1. Rör ihop salt och socker i en skål. Gnid in blandningen ordentlig på laxen.
 2. Lägg laxfilén i dubbla fryspåsar och lägg in i kylen 2 dygn. Vänd den ett par gånger under tiden så att hela laxen rimmas. 
 3. Torka därefter av laxen men skölj inte av den. 
 4. Skala potatisen, skär den i stora tärningar 3x3 cm och lägg i en kastrull.
 5. Tillsätt grädde och mjölk. Koka upp och sjud utan lock tills potatisen är mjuk. Då har också gräddmjölken tjocknat.
 6. Smaka av med salt och vitpeppar. Finhacka dillen och rör i precis innan servering.
 7. Skölj fänkål, sockerärter och rädisor och skiva tunt antingen med kniv eller en mandolin. Blanda med salladsblad och ärtskott.
 8. Droppa över olivolja och citronsaft.
 9. Servera laxen skuren i stora tunna skivor tillsammans med stuvade potatisen och salladen. Garnera gärna med en citronklyfta och lite dill.