Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

 • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
 • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp


Ulrika Brydling ger inspiration till ett grönare julbord med fyra rätter. Från Vardagspuls den 4 december.

Stekt brysselkål med majonnäs på brynt smör

Brysselkål tillagat på detta sätt och tillsammans med hasselnötterna och majonnäsen blir väldigt gott. Det brynta smöret som vi gör en majonnäs på, gör att den får en väldigt nötig god smak. En perfekt rätt för att upptäcka vilken härlig grönsak brysselkålen är.

Publicerad 2015-11-24 | Ulrika Brydling

Vardagsmats-bloggen: Vägen till ett grönare julbord

Ingredienser:

Majonnäs:

200 g smör

2 äggulor

1 msk dijonsenap

½ pressad vitlöksklyfta

1 msk vitvinsvinäger

1-2 dl neutral rapsolja

1 krm salt

50 g hela skalade hasselnötter

Brysselkål:

ca 500 brysselkål200 g steklökar

25 g smör

1 krm salt

½ krm svartpeppar

1 msk råsocker

1 kruka färska örter till garnering

Gör så här

 1. Majonäs och hasselnötter: Bryn smöret så det får gyllenbrun färg och doftar fylligt nötigt. Låt svalna så det blir fingervarmt.
 2. Lägg äggulor, dijonsenap, vitlök och vinäger i en matberedare.
 3. Droppa i olja under mixning och sen det brynta smöret.
 4. Reglera konsistensen med hjälp av lite varmt vatten om den blir för tjock.
 5. Smaksätt med salt. Hacka nötterna grovt och rosta i panna tills de är gyllene.
 6. Brysselkål: Ansa brysselkålen och skala löken, lägg ner i lättsaltat kokande vatten i 2 min
 7. Häll av vattnet och klappa kål och lökar torra med hushållspapper.
 8. Dela brysselkålen på mitten.
 9. Smält smör i stekpanna och när smöret tystnat, lägg ner kål och lök. Strö över salt, peppar och socker.
 10. Stek på medelhögvärme ca 5-6 min.
 11. Lägg upp kål och lök på ett fat och toppa med majonnäs, hasselnötter och garnera med örter.