Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

 • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
 • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
 

Vildsvinsköttbullar med potatispuré, pressgurka och gräddsås

4 portioner

Kocken Karl Ljung använder vildsvinsfärs till sina köttbullar och serverar dem med gräddsås, potatis puré och pressgurka. Karl blev årets kock 1999 och är fortfarande aktiv med restauranger i Stockholm i toppklass.

Publicerad 2015-12-07 | Karl Ljung

Ingredienser:

Köttbullar:

400 g vildsvinsfärs

100 g fläskfärs

1 gul lök

3 msk smör

1 dl ströbröd

2 ägg

2,5 dl vispgädde

1 tsk salt

Potatispuré:

1 kg mandelpotatis eller annan mjölig potatis

1 dl vispgrädde

1 dl mjölk

1 msk smör

1 tsk salt

1 tsk vitpeppar

Gräddsås:

1 gul lök

1 morot

1 msk smör & rapsolja

1 lagerblad

5 vitpepparkorn

1 l kalvbuljong eller 1 liter vatten och 3 dl koncenterad kalvfond

5 dl vispgrädde

50 g svartvinbärsgelé

Salt och vitpeppar

maizena efter behov

Pressgurka:

1 gurka

2 dl ättika 12%

4 dl socker

6 dl vatten

50 g dill

Gör så här:

 1. Köttbullarna: Finhacka löken och stek det i hälften av smöret, men inte så löken tar färg. Blanda med ströbröd, ägg och grädde till en slät massa.
 2. Blanda vildsvinsfärsen och fläskfärsen tillsammans med lök-, ägg- och brödmassan i en stor bunke eller i hushållsassistent med en degkrok.
 3. Rulla färsen till pingisbollsstora bollar och stek dem gyllene i smör i en stekpanna. (Tips - blöt fingrarna lite i kallt vatten så blir det enklare att rulla köttbullarna.)  ”Skaka” stekpannan då och då under stektiden så blir köttbullarna runda och fina.
 4. Potatispurén: Skala potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten, häll av vattnet och pressa potatisen i en potatispress i en bunke.
 5. Koka upp grädde och mjölk i en kastrull och häll ner lite i taget i den pressade potatisen och blanda så får du en perfekt slät puré. Smaka av med salt och peppar.
 6. Avsluta med att lägga i en klick smör och blanda väl.
 7. Gräddsåsen: Skär ner lök och morot i små bitar, fräs i smör & rapsolja i en kastrull tillsammans med lagerblad och pepparkorn. Tillsätt kalvbuljong och koka ner till hälften, häll i grädde och låt återigen koka ner till hälften.
 8. Tillsätt gelé och smaka av med salt och peppar. Om du vill ha en ännu tjockare sås, red av med maizena utblandat i  lite vatten.
 9. Pressgurkan: Koka upp ättika, socker och vatten och låt svalna. Skiva gurkan tunt och lägg i en bunke.
 10. Slå lagen över den skivade gurkan. Hacka dillen och tillsätt i gurkan. Ställ svalt i minst 30 min.