Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

 • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
 • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
 

Chèvre chaud med lammracks och rödvinssås

4 portioner

Här är Christians variant på en riktigt fransk klassiker ; den varma getostsalladen chèvre chaud.
Här gör vi den med lammracks och härligt höstiga rödbetor.

Publicerad 2015-12-04 | Christian Hellberg

Ingredienser:

900 g lammracks

300 g getost (gärna i rulle)

2 vitlöksklyftor

2 rosmarinkvistar

2 dl rödvin

2 dl vatten

1 kg rödbetor (gärna små fina 10-15st)

2 msk olivolja

½ tsk salt

½ tsk svartpeppar

50 g machésallad

2 msk balsamicovinäger

1 msk flytande honung

2 msk smör & rapsolja

Rödvinssås:

2 schalottenlökar

2 msk smör

1 dl farinsocker

2 dl rödvin

5 dl kalvbuljong eller 2 msk koncentrerad kalvfond och 5 dl vatten

1 dl koncentrerad svartvinbärssaft

3 msk sherryvinäger

2 krm salt

2 krm svartpeppar

Gör så här

 1. Grovhacka vitlök och rosmarin, lägg ner det i en bunke tillsammans med rödvin och vatten. Lägg även ner lammracksen i bunken, se till att de täcks med väskan. Täck med bunken med plastfilm, ställ kallt och låt köttet marineras i ca 3 timmar.
 2. Under tiden kan du göra rödvinssåsen: Skala och skär löken till rödvinssåsen i mindre bitar. Fräs i smör i en kastrull på medelvärme, tillsätt socker och låt löken karamelliseras .
 3. Slå på vinet och kalvbuljongen och låt koka upp. Låt vätskan koka ner och reduceras till hälften. Häll i svartvinbärssaften och smaka av rödvinssåsen med sherryvinäger, salt och peppar.
 4. Koka upp igen. Såsen passar också bra att förbereda längre tid innan.
 5. Koka rödbetorna mjuka med skal i lättsaltat vatten ca 25-30 min. Skölj av betorna i rinnande, kallt vatten och skala dem under det rinnande vattnet så är det mycket enklare att skala dem. Lägg dem sedan i en ugnssäker form tillsammans med olivolja, salt och peppar, blanda väl. Om det är olika storlek på betorna är det bra att dela dem i lika stora bitar.
 6. Värm ugnen till 225 grader. Rosta rödbetorna i ca 10 min och när de svalnat något, vänd ner machésalladen bland betorna och toppa med balsamicovinäger och flytande honung. Sänk sedan ugnsvärmen till 175 grader.
 7. Ta upp lammracksen och torka av dem , salta och peppra. Hetta upp smör & rapsolja i en stekpanna. Bryn lammracksen runtom på ganska hög värme och lägg dem sedan i en ugnssäker form tillsammans med lite av marinadvätskan, stek i ugnen i ca 10 min tills köttet har en innertemperatur på 54 grader (ontrollera med en ugnstermometer).
 8. Ta ut köttet ur ugnen, låt det vila i ca 5 min och skär det längs med benet till portionskotletter. Skär sedan getostrullen i ca 1 cm tjocka skivor och lägg på kotletterna, ringla på lite mer honung, salta och peppra och ställ in köttet igen ca 3 min, tills osten börjat smälta lite.
 9. Servera lammracks med rödvinssåsen och de ugnsrostade rödbetorna.