Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

 • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
 • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp


Christian Hellberg lagar tittarnas önskerecept, kroppkakor, i Vardagspuls den 15 december.

Christians kroppkakor

4 portioner – ca 15-20 st

Det här är ett framröstat önskerecept.
Den klassiska fyllningen är med rimmat sidfläsk men man kan även experimentera med lax.
Du kan även lägga till vispgrädde eller andra tillbehör beroende på traditioner.

Publicerad 2015-12-11 | Christian Hellberg

Ingredienser:

1 kg mjölig potatis

2 äggulor

0,5 tsk strösocker

1 tsk salt

2 -3 dl dl mjöl

Klassisk fyllning:

150 g rimmat sidfläsk

1 gul lök

2 krm kryddpeppar

2 krm malen vitpeppar

Fyllning med rökt lax:

100 g rökt lax i bit

2 salladslökar

2 msk hackad dill

1 msk olivolja

1 krm vitpeppar

Servering:

50 g skirat smör

150 g gröna ärter

lingonsylt

vispgrädde (ovispad)

Gör så här

 1. Skala och koka potatisen, låt den ånga av.
 2. Pressa i potatispress eller mosa med potatisstöt eller elvisp. Låt potatisen kallna. Det här kan även göras dagen innan eftersom potatisen ska vara helt kall när man gör degen till kroppkakor.
 3. Klassisk fyllning: Skär och hacka sidfläsket i små tärningar och stek det krispigt. Låt fettet rinna av på en bit hushållspapper.
 4. Skala och hacka löken fint, stek den glansig i lite av det fettet från fläsket. Blanda ihop med fläsket i en bunke.
 5. Smaka av med krydd- och vitpeppar. Låt kallna.
 6. Laxfyllning: Skär den laxen i små tärningar , strimla salladslök fint och hacka dillen. Blanda allt med olivolja och vitpeppar.
 7. Blanda den kalla potatisen i en bunke och rör försiktigt i gulorna från äggen men rör inte för mycket.
 8. Tillsätt socker och salt. Blanda  mjöl lite i taget så det inte blir för mycket. Degen ska släppa i kanterna.
 9. Forma degen till en rulle med ca 4 cm i diameter och skär den sedan i ca 3cm stora bitar.
 10. Forma degbitarna till en bulle och platta sedan till varje bulle som en pannkaka och lägg den i din kupade hand så att fyllningen får plats i gropen. Fyll gropen med ca 1 msk av fyllningen och stäng igen kroppkakan så att det blir som en lite plattare bulle.
 11. Koka upp vatten och salt i en stor kastrull, sänk temperaturen efter en stund så att vattnet sjuder.
 12. Lägg ner några kroppkakor i taget som sjunker till botten. Efter en stund flyter de upp och ska guppande sjuda i ca 5 minuter.
 13. Ta upp dem med en hålslev och låt de ånga av sig en stund på lite hushållspapper. De ska serveras riktigt varma.
 14. Servera gärna med det tillbehör du föredrar; skirat smör, lingonsylt, vispgrädde eller gröna ärter.