Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
dricker te Bild: Johnér

5 bra anledningar att ta en kopp te

Allt du behöver för en riktigt härlig Afternoon Tea

Vad kan vara mysigare en riktigt ruggig höstdag, än att brygga en stor kanna te, krypa ner i soffan under en filt och bara mysa.
Eller bjud hem några vänner på en riktig afternoon tea med allt vad det innebär. Här hittar du recepten – men också 5 anledningar till varför du faktiskt ska dricka den där extra koppen.

Publicerad 2016-10-21 | Vardagspuls

Det finns gott om forskning som visar att du faktiskt kan förbättra din hälsa genom att dricka mer te. Vilken typ av te du dricker kan också göra skillnad. Allt te (utom ört-te), är gjort av bladskott från växten Camellia sinensis, och den tid bladen behandlas avgör om teet blir grönt, svart eller vitt. Det gröna teet är det minst bearbetade och innehåller därför störst mängd nyttiga polyfenoler som ingår i frukt och grönt.

1. Te innehåller antioxidanter

2. Te innehåller mindre koffein än kaffe

Traditionellt te innehåller mindre än 50 procent av vad som normalt finns i kaffe. Mycket smartare att dricka på kvällen, alltså. Om du har svårt att sova av kaffe,

3. Te kan öka förbränningen

Grönt te är laddat med antioxidanten EGCG, som enligt studier hindrar fettupptag från maten vi äter. Dessutom har katechinerna, de fytokemikalier som grönt te innehåller, en dokumenterad inverkan på förbränningstakten.

4. Te är bra för tänderna

Japanska forskare har konstaterat att det ph-värde du får i munnen av att dricka te kan förebygga karies. Te är också snällt mot emaljen.

5. Örtte är bra för matsmältningen

Örtte, särskilt kamomill, är bra för den som är orolig i magen, dessutom kan det fungera lugnande.

 AFTERNOON TEA Sandwiches, scones och muffins – den engelska traditionen att förgylla en regnig eftermiddag med afternoon tea passar lika bra här hemma. Duka upp med små dubbla sandwiches, miniscones och kakor. Brygg ett gott te och ta fram de största kopparna. Här hittar du alla recepten.