Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
5 hälsotrender vi kommer att prata om nästa år Bild: Johnér, Pixabay

5 hälsotrender vi kommer att prata om nästa år

Moringa, svampsötning och kronärtskocksvatten

Vad blir nästa açaíbär och kokosvatten? Enligt amerikanska trendanalytiker stavas framtidens mattrender inom hälsosegmentet moringa, svampsötning och kronärtskocksvatten.

Publicerad 2016-11-01 | Senast ändrad 2017-01-17 | Vardagspuls

Inom en snar framtid kan du hitta löv från det tropiska moringa-trädet, produkter ”sötade” med svamp och olika sorters växtvatten i din lokala mataffär. I alla fall om man får tro en grupp amerikanska trendanalytiker som sett sig om i världen efter kommande hälsomattrender i The Wall Street Journal.

1. Moringa

Lövet från det tropiska moringa-trädet spås bli nästa stora ”superfood” och en seriös utmanare till grönkålen. Trädet, som växer vilt på Haiti och i delar av Sydamerika och Afrika, har löv som är fullproppade med kalcium, protein och vitaminerna A, B, C, D och E. Löven kan ätas färska, tillagade eller torkade utan att förlora sitt näringsinnehåll, skriver The Wall Street Journal.

2. Svampsötning

I en tid då allt fler är på jakt efter rena råvaror och begripliga ingrediensförteckningar letar livsmedelstillverkarna efter naturliga tillsatser som kan höja smakupplevelsen. Till exempel kan svamp användas för att dölja bitterheten hos kakao så att choklad kan tillverkas med mindre socker. "Sötning" utan sötning alltså. Smart va!

3. Kaktusvatten

Det tar inte slut med kokosvattnet, som ju har slagit stort de senaste åren. Många fler sorters växtvatten är på gång. Vad sägs till exempel om aloevatten, lönnvatten, kaktusvatten eller kronärtskocksvatten? Frågan är vilka som, likt kokosvattnet, letar sig från de specialiserade hälsokostbutikerna till din lokala livsmedelskedja.

4. Jackfruit

Du kanske har sett hälso- och matsajter tipsa om den tidigare. Men visste du att jackfruit är ett utmärkt köttsubstitut? Fibrerna i frukten och dess förmåga att ta till sig smak gör att du till exempel kan använda den istället för fläskkött för att laga en vegetarisk variant av pulled pork. Många har redan upptäckt den men nu står jackfruit inför sitt stora genombrott, tror analytiker. Kanske kommer den då att byta namn till ”jackfrukt” i affärerna?

5. Spirulina

Röda och gula färgämnen har varit lätt att hitta i naturen, till exempel i paprika respektive gurkmeja. Men det har varit svårare att hitta blå och grön färg i naturen. Svaret kan vara spirulina, en blågrön alg som länge varit populär i hälsokostbutiker. Det finns redan pasta färgad med spirulina i många svenska butiker, och det spås bli allt vanligare.

Grön smoothie med mynta och spirulina

Recept på en grön drink som får härlig färg och massor av antioxidanter och vitaminer från spirulina och spenat.