Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Sparris Bild: Arla köket

7 smarriga sparrisrätter

Grönsak i säsong

Säsongen för sparris sträcker sig bara fram till midsommar så passa på att njuta av denna goda primör! Här är 7 läckra sparrisrecept att prova bums.

Publicerad 2016-06-10 | Senast ändrad 2017-04-25 | Vardagspuls

Sparris är supergott i sin enkelhelt – lättkokt och serverad med smör och salt. Testa också att lägga den på grillen, det är en riktig höjdare!

Sparris med parma och pinje

Sparrisrullar med parmaskinka och frisk citronkräm är perfekt bjudmat. Går snabbt att göra och är så vackert på tallriken.

Sparris med lax och citron

Sparris, lax och citron – tre smaker som gifter sig fantastiskt! Dessutom lagar du den här förrätten i ett nafs.

Sparrisomelett med ost

Sparrisomelett med smakrik Svecia och fänkål passar utmärkt till helhens frukost, brunch eller lunch.

Skördesallad med sparris och god dressing

Ljuvlig skördesallad med sparris och paprika som prisbelönte kocken Klas Lindberg skapat. Den här salladen kommer definitivt göra succé på lunchbjudningen i vår och sommar.

Sparrissoppa med avokado

Som förrätt, på buffébordet eller till mingelpartyt. Den här lilla soppan  serverad i ett glas är fantastiskt god och dessutom vacker när den serveras som drink i ett glas.

Smördegsinbakad sparris

Sparris och kronärtskocksröra kan det bli godare? Dessutom inbakat i smördeg. Passar som bufféplock, mingelmat eller tillbehör till exepelvis soppa.

Kycklinggryta med sparris

Den här smarriga kycklinggrytan gillas av både stora som små och passar lika bra till vardags som till fest.

Här är receptet på kycklinggryta med sparris