Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Så gör du trendiga smoothiebowls Bild: Arla Köket

Så gör du trendiga smoothiebowls

Vissa dagar kan det kännas för lite med bara en smoothie till frukost eller mellis. Häll den istället i en skål och toppa med färsk frukt, nötter och frön – och du får en mättande och trendig smoothiebowl. Här är fem nyttiga, och instagramvänliga, recept!

Publicerad 2018-01-29 | Vardagspuls

Precis när vi fått kläm på hur man gör en mättande och nyttig smoothie kommer nästa stora trend – smoothiebowls.

I princip är en smoothiebowl en vanlig smoothie, gärna med lite extra fibrer i form av havregryn eller andra gryn, som du serverar i en skål och toppar med rejält med färsk frukt, nötter, frön, kokos eller vad du nu har hemma. Perfekt en dag då du ska träna och en vanlig smoothie känns som för lite att äta till frukost eller mellanmål.

En smoothiebowl kan varieras hur mycket som helst, pröva dig fram och hitta vilken kombination av yoghurt, frukt, bär och tillbehör som du gillar bäst. Här är fem nyttiga recept som förhoppningsvis kickar igång inspirationen och håller dig mätt länge.

Och du, glöm inte att instagramma! Lägg upp din egen bowl och tagga den med #vardagspulsbowl, så h ar du chansen att bli repostad på Vardagspuls eget instakonto @vardagspuls!

Smoothiebowl med dadlar

En grön bowl med grekisk yoghurt, avokado, spenat och äpple, och som får lite sötma av dadlarna. Toppa med färsk frukt, chiafrön, granola eller det du har hemma!

Smoothiebowl med björnbär

Den här bowlen med mixade björnbär blir mättande av havregryn och mängder av färsk frukt.

Smoothiebowl med blåbär

Frysta blåbär är basen i den här bowlen med yoghurt, kokosmjölk och banan. Spara några blåbär och toppa med, och kanske lite extra blåbärspulver för att göra den extra nyttig – och instagramvänlig!

Smoothiebowl med choklad

Choklad i form av cocoa nibs är ett bra sätt att få in smak och lite tuggmotstånd i en bowl. Mixa banan och yoghurt med lite kakao för ännu mer smak, och toppa med vackra bär.

Smoothiebowl med spirulina

Grön kiwi och vackra blåbär gör den här bowlen till en fröjd för både ögat och kroppen. Blanda gärna i lite honung för att balansera upp smaken av den proteinrika gröna algen spirulina.