Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
5 vegetariska pajer Bild: Arla Köket

Bjud på vegetariskt – laga en paj!

Det finns många fördelar med att äta mer vegetariskt, både för dig själv och för miljön. Här är fem recept på lättlagade och matiga vegetariska pajer!

Publicerad 2018-03-21 | Vardagspuls

Slut på inspiration för goda och lättlagade vegetariska middagar? Vi föreslår en paj, ett enkelt och lättlagat sätt att få god och mättande mat utan kött. Servera med en god sallad och du har en perfekt måltid!

En paj kan varieras i oändlighet. Genom att byta ut grönsaker efter smak eller säsong, och variera vilken ost du toppar med kan du enkelt få nya, spännande smaker och kombinationer. Även pajdegen kan du variera genom att använda nötter, fröer eller grövre mjöl.

Paj har dessutom fördelen att du enkelt kan frysa in portionsbitar för att göra matlådor eller spara till tillfällen då du har ont om tid och inte hinner laga mat.

Alla våra recept innehåller ägg, och är alltså lakto-ovo-vegetariska.

Broccolipaj med purjolök

Den kanske mest klassiska pajgrönsaken är broccoli, som gör sig extra bra med en god, lite starkare ost. Som variation kan du byta ut Svecian mot Blå Castello eller någon annan mögelost.

Paj med primörer och rostade pinjenötter

I det här receptet ingår potatis, som gör pajen extra matig. Använd primörer om det finns i säsong, men pajen går givetvis att laga året runt.

Svamp- och purjolökspaj

Under hösten är det härligt att laga en paj på fynd man själv gjort i svampskogen. Men champinjoner från affären går också bra!

Grönkålspaj med kvarg

Den nyttiga supergrönsaken grönkål passar jättebra i paj, och tillsammans med kvarg blir den här rätten ett matigt och proteinrikt alternativ.

Glutenfri västerbottenpaj

En riktig klassiker, given på buffébordet, till skaldjur eller som en måltid i sig tillsammans med en matig sallad. I det här receptet är dessutom pajskalet glutenfritt.