Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
8 goda och plånboksvänliga matlådor Bild: Arla Köket

8 goda och plånboksvänliga matlådor

Billiga maträtter till lunchlådan

Vid den här tiden på året är vi många som måste gräva djupt i plånboken. Med en matlåda hemifrån istället för att äta ute på lunchen kan du spara in tusentals kronor på ett år. Här är åtta tips på maträtter som blir perfekta lunchlådor.

Publicerad 2018-01-11 | Senast ändrad 2018-03-21 | Vardagspuls

Det finns många fördelar med att ta med sig en matlåda till jobbet. Med mat som du lagat själv har du full koll på vad du äter, och kan välja hälsosam och nyttig mat som passar just dig. Dessutom finns det stora pengar att spara. Är du riktigt flitig kan det bli många tusenlappar under ett helt år.

All mat passar inte att stoppa i lådor. En bra grundregel är att grytor, såsiga rätter och soppor ofta fungerar bra, medan till exempel stekt fisk ofta blir torr och trist. Ris, bulgur och matvete går bra att frysa och tina upp, medan kokt potatis lätt blir antingen svampig eller seg.

Pastarätter håller du fräscha genom att frysa in själva såsen i portionsförpackningar, och sedan koka en lagom portion pasta kvällen innan som du lägger ihop med såsen i en låda.

Soppa är en annan rätt som fungerar bra att göra storkok av och frysa in i lådor. På morgonen tar du bara ut en låda ur frysen, kompletterar med ett kokt ägg eller en bit bröd, och lägger i väskan. Enkelt och gott!

Till sist, glöm inte salladen! Ta för vana att göra i ordning en fräsch sallad, som du lägger i en separat påse eller låda, så blir lunchen en fest!  

Pasta med linser och tomat

 

Linser är bra vegetarisk vardagsmat, och den här tomatsåsen går finfint att frysa. Koka pasta kvällen innan och ta med lite vit ost för att smula över när det är dags för lunch.

Bygårdens köttgryta

En mustig gryta gjord på högrev, som bara blir godare dagen efter. Frys in i lagom portioner och ät med en bit gott bröd, ris eller matvete.

Spenatsoppa

Klassiker som funkar bra att frysa i portionslådor och ta med. Koka ett extra frukostägg och ät till soppan, och du har en nyttig och billig lunch.

Fiskgryta med saffran

Gyllengul allt-i-ett-gryta med lax som är enkel att göra i förväg och lägga i lunchlådan.

Lammlasagne

Mager lammfärs gör den här lasagnen både nyttig och perfekt att frysa in i lagom lunchportioner. Använd till exempel sojafärs om du hellre vill ha en vegetarisk variant.

Rostad rotfruktssoppa

Rotfrukter är billig och nyttig vintermat. Ta med lite nötter, pumpafrön eller lite riven ost i en separat förpackning och strössla över när du värmt upp soppan.

Läs receptet här 

Grönkålspaj

Grönkål är en riktig vinterfavorit. Den här vegetariska pajen är enkel att frysa in i portionsbitar och äta med en god sallad.

Moussaka

Grekisk gratäng med köttfärs och aubergine som mättar bra under frusna vinterdagar. Servera med en fräsch fetaostsallad för lite sommarkänsla!