Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

 • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
 • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
 

Christian Hellberg lagar jamaicansk kyckling i Vardagspuls den 4 februari.

Jerk chicken med kokosris och papayasallad

4 portioner

Laga Christian Hellbergs goda och smakrika Jerk chicken med kokosris och papayasallad till helgen! Jerk chicken är en klassisk kryddig jamaicansk kycklingrätt.

Publicerad 2016-01-28 | Christian Hellberg

Jerk chicken:

600 g kycklinglår eller kycklingklubbor

saft och skal från 1 lime

½ msk malen kryddpeppar

3 schalottenlökar

1 msk chilipulver

1 krm riven muskotnöt

1 tsk salt

3 vitlöksklyftor

2 msk paprikapulver

2 msk olivolja

1 msk japansk soja

2 tsk råsocker

Kokosris:

1 ½ dl kokosflingor

3 msk smör

4 dl jasminris

1 grönsaksbuljongtärning

7 dl vatten

2 dl lätt crème fraiche

1 msk riven färsk ingefära

½ tsk salt

1 gul paprika

1 grön paprika

50 gr bladsallad t ex mangoldskott, babyspenat eller machésallad


Papayasallad:

1 papaya (det går även bra med mango)

100 g sockerärtor

1 tsk hackad röd chili

1 kruka koriander

saft och skal från 1 lime

1 msk olivolja

1 msk fisksås

½ tsk svartpeppar

2 krm salt

Gör så här

 1. Lägg kycklingdelarna i en ugnssäker form.

 2. Kör alla ingredienser till marinaden i en mixer eller blender. Häll marinaden över kycklingen och gnugga in den ordentligt.

 3. Sätt ugnen på 200 grader och stek kycklingen i mitten av ugnen ca 25–30 min. Titta till då och då och vänd gärna runt kycklingen i marinaden.

 4. Kokosris: Fräs kokosflingorna i smöret i en kastrull.

 5. Lägg i riset och buljongtärningen. Häll på vattnet. Låt koka på svag värme tills det är klart.

 6. Rör ner crème fraichen. Krydda med ingefära och salt.

 7. Strimla paprikan och fräs i lite olja. Toppa riset med paprika och lite bladsallad vid servering.

 8. Papayasallad: Skala och dela papayan och ta ut kärnhuset. Skär fruktköttet i tärningar, ca 2x2 cm.

 9. Finhacka hälften av koriandern och strimla sockerärtorna fint. Lägg i en skål tillsammans med papayan.

 10. Tillsätt finhackad chili. Riv i skalet från limen och pressa ner saften.

 11.  Blanda i olivolja, fisksås, salt och peppar.

 12. Garnera med en limeklyfta och resten av koriandern. Servera med kokosris och Jerk chicken.