Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Fira vinets dag med en mustig gryta Bild: Arla Köket

5 läckra maträtter med vin

Att ha en slurk vin i maten kan enkelt göra kvällens middag till en fest. Här är fem recept på maträtter med vin!

Publicerad 2018-01-22 | Senast ändrad 2018-05-04 | Vardagspuls

Huruvida ett glas vin om dagen är bra för hälsan eller inte är ett ämne som debatterats mycket de senaste åren. Vissa forskningsstudier visar att en måttlig konsumtion av framför allt rött vin kan vara bra för hälsan, att det bland annat kan motverka hjärt- och kärlsjukdomar. Men andra studier visar på det motsatta, att vin även i små doser kan vara en riskfaktor för hälsan.

Lagom är bäst, brukar det ju heta. Och ett hälsosammare sätt att konsumera vin är ju att använda det i själva matlagningen. Det finns många maträtter som blir godare av vin, att tillföra en liten slurk i en gryta eller soppa bidrar till att smakerna förstärks och rätten blir mustig och god. Då kan du dessutom välja matlagningsvin, om du hellre vill använda det. Här är fem goda maträtter med vin!

Coq au vin

En klassisk fransk gryta som egentligen ska lagas på tupp. Men en snabbare variant med kycklingfilé som kokas i vin, fungerar lika bra.

Bakad torskrygg med vitvinssås och gräslöksolja

Fisk och vitvinssås är alltid en lyckad kombination, och den här såsen blir ännu godare med ansjovis, muskot och citron.

Boeuf Bourguignon

Ännu en klassisk fransk köttgryta, där köttet ska koka i rödvin för att bli smakrikt och mört.

Jordärtsskockssoppa med fänkål

Värmande vintrig soppa med jordärtsskockor, som blir extra god om grönsakerna får koka upp i lite vitt vin.

Vinmarinerade päron

Prova en efterrätt med vin! De här vitvinsmarinerade päronen blir magiskt goda med mynta, rostade pinjenötter och kvarg smaksatt med muscovadosocker.