Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Rotselleri- och grönkålssoppa med svamp Bild: Arla köket

Allt det här kan du göra med färskost

5 olika sätt att laga mat med krämig ost

Har du färskost i kylen? Om inte så borde du ha det! Med färskost kan man nämligen göra det mesta: ha på mackan, svänga ihop en smarrig efterrätt eller laga en mättande soppa!

Publicerad 2018-03-13 | Vardagspuls

De flesta kanske ser på burken med färskost som något man brer på mackan. Garnera med lite paprika, favoritkryddan och lite salt så har man en jättesmarrig smörgås. Det är förstås helt rätt sätt att använda den på. Men vad många inte tänker på är att det faktiskt finns mängder av sätt att laga goda och inspirerande rätter med färskost. Här kommer några exempel på vad du kan hitta på! 

Rågsurdegsbröd med avokado och färskost

Bröd med färskost, avokado och tomat är en god och lite extra lyxig frukost. Ett tips är att rosta brödet för att ge det lite extra smak.
Här hittar du receptet

Färskoströra med paprika

Den här goda röran passar perfekt till grillat, som det kanske inte är säsong för just nu. Så länge går den utmärkt att kombinera med din favorit av kryddiga korvar.
Här hittar du receptet

Cheesecake med pesto och bakade tomater

Den här cheesecaken passar perfekt att ha på buffébordet. Den står också bra på egen hand, servera med en härlig sallad. 
Här hittar du receptet

Rotselleri- och grönkålssoppa med svamp

Ost i en soppa? Det kanske inte hör till vanligheterna. Den här soppan har både färskost och ädelost vilket gör den härligt matig och smakrik.
Här hittar du receptet

Cheesecake med bär

Den här amerikanska klassikern är en efterrätt som alltid går hem. Toppa med färska eller frysta bär. Rårörda hallon är ett hett tips!
Här hittar du receptet