Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Honungsstekta revbensspjäll med rostad brysselkål blir saftiga när de får vara länge i ugnen Bild: Arla

Allt du behöver för det klassiska julbordet

9 traditionella recept

Vad vore julafton utan ett härligt julbord? Här har vi samlat ett antal recept som är givna på det klassiska julbordet. Njut av varma och kalla rätter – och frestelser från godisbordet.

Publicerad 2016-12-20 | Vardagspuls

Kallt

Griljerad julskinka

Julskinkan är ett givet inslag på julbordet. Extra piffig blir den om du garnerar den med nejlikor. Julskinkan räcker oftast i flera dagar och det är svårt att tröttna på den, speciellt när den äts på en hård macka med senap.
Gör så här

Inlagd strömming

Inlagd strömming på julbordet är en klassiker. Den tar lite tid att laga men det är det mödan värt.
Gör så här

Sillsallad med ägg

Sillsalladen är med sin färg ett vackert inslag på julbordet. Tillsammans med ägg och potatis i kombination med knäckebröd och kavring mättar den riktigt bra.
Gör så här

Gummans currysill från Skåne

Inget julbord utan sill. Här en underbar variant med smak av curry och äpple.
Gör så här

Varmt

Julköttbullar med smak av kryddpeppar

Mormors och farmors köttbullar är goda. Men dessa är minst lika bra!
Gör så här

Janssons frestelse

En given klassiker på julbordet med ljuvliga smaker. En vegetarisk variant hittar du här.
Gör så här

Grönkålspaj

En ljuvlig paj som passar bra så väl till julbordet som till en härlig vinterlunch. Tillsammans med en sallad blir den riktigt god.
Gör så här

På godisbordet

Ris à la Malta

Nötterna gör den här underbara desserten extra härlig – och knaprig.
Gör så här

Smörkola

En klassisk smörkola som smälter i munnen. Använd gärna en termometer, då är det lättare att hitta den perfekta konsistensen.
Gör så här