Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp

7 ljuvliga äppelrecept

Älskade äpplen så hälsosamt och gott

Äppelpajer och fruktsallader i all ära men det finns så otroligt många fler roliga och lite annorlunda rätter man kan göra med äpplen. Här bjuder vi på några.

Publicerad 2017-09-25 | Vardagspuls

Viltköttbullar med äpplen

Viltkött gifter sig perfekt med äpplen men självklart kan du göra köttbullarna med nötfärs om du föredrar det.
Här är receptet

Jordärtskockspuré med äpplen och kantareller

Jordärtskockor, äpplen och kantareller är tre fantastiska råvaror var och en för sig. Tänk då en rätt där alla tre är med. Det här receptet innehåller även lite fläsk som man kan utesluta om man vill ha vegetariskt. Obeskrivligt gott är bara förnamnet!
Här är receptet

Ugnsbakade äpplen med ädelost

Ost och päron är en vanlig kombo men testa ost med äpplen. Det smakar precis lika gott. Den här rätten kan du antingen bjuda på som förrätt eller som dessert.
Här är receptet

Äppelquinoa med kanelsås

En liten hint av julen får man i den här goda rätten tack vare kryddorna, men självklart passar den året om. Servera som en egen sallad eller som tillbehör till kyckling eller fläskkarré.
Här är receptet

Snabbfixad overnight oat med äpple, nötter och blåbär

Overnight oat eller över-natten-gröt som det heter på svenska är mer poppis än någonsin. Och det är lätt att förstå varför eftersom råggröten både mättar och är hälsosam. Den här snabbfixade varianten är supergod med äpplen, blåbär och nötter.
Här är receptet

Rödkålssallad med äpple

Rödkål och äpplen är fina smakkamrater som förtjänar att ätas oftare än bara till jul. Den här violetta salladen är inte bara otroligt vacker att servera, den är också hälsosam. Servera som tillbehör till kött eller fågel.
Här är receptet

Rödbetskaka med äpplen

En annorlunda lite hälsosammare mjuk äppelkaka där rödbetorna gör kakan extra saftig och smakrik.
Här är receptet

Vet du varför äpplen är så bra för hälsan och speciellt magen? Svaret och ännu fler smarriga äppelrecept hittar du här