Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Rabarber Bild: Johnér

Visste du det här om rabarber?

7 fakta om försommarens godaste grönsak

Den funkar fint som ingrediens i saft, sylt och kakor. Och smakar alldeles ljuvligt i en nybakad paj. Vi pratar så klart om rabarber som äntligen är i säsong. Här är sju fakta och många goda recept på denna syrliga godsak.

Publicerad 2016-05-16 | Senast ändrad 2017-05-19 | Vardagspuls
  1. Redan 3000 år före vår tideräknings början odlades rabarber i Kina, men då främst som en medicinalväxt.
  2. Till Europa kom rabarbern under 1600-talet. På 1700-talet åt man stjälkarna som vårprimör, råa med salt och peppar samt till lammkött. I svenska trädgårdar började rabarber odlas först på 1800-talet.
  3. Under 1900-talets båda världskrig åts rabarber för att motverka C-vitaminbrist.
  4. Rabarber är en grönsak även om den används mest som frukt. Den är flerårig och klarar sig bra i de flesta svenska växtzoner.
  5. Olika sorters rabarber har olika färg. Den vanligaste sorten i Sverige är Viktoria som har gröna stjälkar. Godast anses Marshalls Early Red vara.
  6. Den syrliga smaken kommer från äppelsyra som förekommer i bladskaften framförallt.
  7. Rabarerns blad innehåller giftig oxalsyra och därför brukar man säga att småbarn eller personer med anlag för njursten skall undvika att äta rabarber. 
Tips!

Frys in rabarber i skalade och skivade centimetertjocka bitar så kan du äta rabarberpaj året om.

Källa: Odla.nu

Knäckig rabarberpaj

Syrig rabarberpaj under ett täcke av knäckigt havrekrisp smakar himmelskt gott! Ät den här snabblagade pajen med vaniljsås. 
Här hittar du receptet

Rabarbermjölk

Rabarber, kvarg och kardemumma i en mjölkdrink som verkligen smakar sommar. 
Här hittar du receptet

Sherbet på rabarber och jordgubbar

En sherbet är en sorbet men med mjölk i receptet. Vår sherbet smakar av syrliga rabarber, söta jordgubbar och en skvätt likör.
Här hittar du receptet

Rabarbersaft

Att koka rabarbersaft är ett smidigt sätt att ta vara på rabarberskörden. Hemgjord saft är enklare att göra än man tror. Du behöver bara socker, rabarber och en citron.
Här hittar du receptet