Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
 

Årets kock 2015, Thomas Sjögren, lagar en påskig lammbog i Vardagspuls den 2 april.

Kryddglacerad lammbog med stuvad lök och ljumma grönsaker med senap

4 portioner

Årets kock lagar en lammrätt även hemmakockarna klarar av. 

Publicerad 2015-03-27 | Thomas Sjögren

Ingredienser:

Kryddglacerad Lammbog:

1 hel lammbog

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1 kvist rosmarin

3 dl rött vin

vatten

salt

1 dl ljus sirap

Kryddblandning (1 tsk anisfrö, 1 tsk, fänkålsfrö, 1 st stjärnanis, 1 tsk korianderfrö och 1 tsk chiliflakes grovt mixade)

Stuvad Lök:

3 st silverlökar

2 dl mjölk

1 msk vetemjöl

2 msk smör

1⁄2 dl matolja

1 dl creme fraiche

1 knippe ramslök

salt

Ljumma grönsaker med senap:

1 knippe rädisor

2 majrovor

1 fänkål

3 salladslökar

1 liten romansallad

2 msk grovkornig senap

2 dl olivolja

2 msk balsamvinäger

1 ask kryddkrasse normalstorlek

resten av vätskan från lammet

Gör så här:

  1. Lammbogen: Stek bogen i panna till fin färg.

  2. Skala och dela löken i två delar och stek den på snittytan tills den nästan är bränd.

  3. Lägg lamm, lök, vitlöksklyftor och rosmarin i en kastrull och häll på vin och vatten så det täcker.

  4. Koka under lock tills köttet faller av benen, ca 5 timmar. Lyft upp köttet försiktigt på en plåt så benet sitter kvar och låt svalna.

  5. Reducera buljongen från lammkoket långsamt till god smak. 

  6. Koka sirap med 1 dl lammbuljong samt 2 tsk kryddblandning till en glaze.

  7. Pensla köttet med den färdiga glazen och värm köttet i ugn på 180 grader. Under uppvärmningen lyft ut och pensla lammbogen var femte minut tills köttet är fint rostat. Till cirka 65 grader

  8. Stuvad lök: Skala och strimla silverlöken fint.

  9. Stek löken försiktigt i en panna på låg värme tills den är mjuk.

  10. Smält smör och mjöl i en ny kastrull och låt koka upp. Häll i mjölken och koka upp under omrörning.

  11. Lägg lök och creme fraiche i stuvningen och koka ihop. Avsluta med strimlad ramslök och smaka av med salt.

  12. Ljumma grönsaker: Dela rädisorna på mitten. Skär ner fänkålen och majrovorna i samma storlek som rädisorna.

  13. Skölj romansalladen och salladslöken och skär dem i 2 cm stora skivor. 

  14. Koka ner vätskan av lammet tillsammans med balsamvinägern till hälften.

  15. Blanda i olivoljan och senapen och lägg i grönsakerna. Blanda runt snabbt och klipp ner krassen.

  16. Smaka av med salt.