Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp

Vi gillar aubergine

Auberginen härstammar från sydöstra Asien och är omgärdad av rykten men är en grönsak. Det är inte ett bär eller en frukt. Även om den ser ganska fruktig ut.

Publicerad 2015-03-12 | Senast ändrad 2015-04-09 | Vardagspuls

Det finns ett stort antal olika varianter av aubergine som utvecklats genom åren och färgskalan varierar även den. Auberginen odlas över hela världen, i Sverige lyckas du bäst i ett växthus men den finns ofta att få tag i hos din lokala matbutik. 
Aubergine kallas även för äggplanta, mestadels i USA och Australien (“eggplant”).

Vilka sorter finns det?

Det finns några olika sorter att välja på, de flesta med violetta frukter men även med vita eller gröna. De moderna hybriderna ger oftast bäst skörd.
Black beauty är en av de mest odlade, med en bra smak. Alla sorter är ungefär likadana till sin smak och konsistens.

Hur vet jag vilken aubergine som är bäst?

Välj den som är fast, len och skinande med frisk grön stjälk. Det är okej om den känns förhållandevis tung.

När är aubergine som bäst?

De finn stillgänglig hela året men är som bäst från slutet av maj till i mitten av oktober

Hur ska den hanteras och tillredas?

Köttet missfärgas lätt så skär inte upp den för tidigt. Saltar man auberginen så suger den inte upp lika mycket vätska, till exempel olja om du vill steka skivor.

I en grekisk moussaka eller en klassisk ratatouille är den ofta med lite lätt ungsbakad eller rostad. Många har också bekantat sig med auberginen i dipröran Baba Ghanoush från Mellanöstern.

Hur ska du förvara den?

Förvara den i kylen så håller den längre än i frukt -och gröntskålen i köksfönstret.

Våra bästa recept med aubergine

Aubergine -och morotssallad

Auberginesås med spagetti