Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Ingefära är toppen Bild: Aftonbladet Bild

Därför ska du äta ingefära

Ingefära är inte bara gott, det är nyttigt också och kan göra underverk för din kropp. Den är nyttig för magen och hjälper mot förkylning. Här får du tips på hur du kan använda den.

Publicerad 2015-03-12 | marten@vardagspuls.se

Ingefära är en växt som ursprungligen hör hemma i sydöstra Asien. Det är växtens jordstam som färsk eller torkad används som krydda och smaksättning i matlagning. Ingefära är också en klassisk ingrediens inom naturmedicinen, och har bland annat använts som medel mot olika former av magbesvär och för att förbättra aptiten. Under medeltiden och renässansen hade den rykte som effektivt afrodisiakum, och inom kinesisk folkmedicin har ingefära använts för att motverka illamående vid åksjuka, sjösjuka eller graviditet.

Det finns också nya studier som visar att ingefära fungerar anti-inflammatoriskt och smärtlindrande och för vissa personer kan det ha effekt vid ledbesvär, artros och migrän. Forskare vid University of Georgia har kommit fram till att det även har effekt för att lindra träningsvärk.

Den lugna råvaran

Ingefära fungerar även lugnande för magen, minskar gasbildningen, ökar förbränningen och är bra för matsmältningen. Att äta ingefära brukar också vara ett klassiskt tips i förkylningstider, eftersom ingefäran innehåller antioxidanter som sägs lindra och motverka förkylningssymptomen. 
Det bästa är om du kan äta den regelbundet i maten. Det är en vanlig ingrediens i asiatiska rätter, och du kan även ha ingefära i en smoothie.
Eller varför inte en kopp te med ingefära, citron och honung. 

Här får du några av vardagspuls.se egna tips på recept med ingefära:

Urban Blueberry Smoothie

Oscars rödbetsjuice

Fläskfilé med hoisinsås och ingefära

Anna Ottossons gröna smoothie

Patrik Isakssons klara thaisoppa med kyckling

Karibisk fiskgryta

Vitlök och ingefärastekta kycklingvingar med bok choy och råstekt broccoli

Källa: NE, Tidningen Hälsa (http://www.halsa.se/Kategori/Naturlig-halsa/Naturmedel-Alternativmedicin/10-naturliga-smartlindrare/), Kurera.se