Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp

Undersköterskornas resa mot formtoppen

 

Anna Ottosson svarar på frågor

"Först av allt - skriv en matdagbok"

Anna har tips på hur du kan komma i form till sommaren. Bland annat att det finns ett par övergripande knep:
Njut av mycket grönsaker, framförallt till lunch och middag, ät regelbundet var tredje timme dvs frukost, lunch och middag och så två-tre mellisar däremellan.
Och se upp med sockret, det är ofta en bov.

Publicerad 2015-06-03 | Vardagspuls

Kommentar från Sannae
Hej Anna! Jag vill verkligen gå ner i vikt men sötsuget stoppar mig.. :( Jag måste ha hjälp! Vad ska jag göra??
Anna Ottosson:
Hej Sannae, Det viktigaste jag skulle börja med att äta regelbundet för att minska suget. Speciellt där på eftermiddagen vid tre-rycket var noga med att lägga in ett mellanmål. Sanera från dolda sockerfällor. Jag har precis skrivit ett blogginlägg på Vardagspuls.se om du vill ha ett utförligare svar med många tips om hur man stoppar sötsuget.
Massa lycka till,

Kommentar från Agneta65 Hej, jag går ut och går varje dag före frukost, och har gjort detta i 2 månader men inget händer på vågen! Äter till frukost lättfil, blåbär och havrekuddar, till lunch ett ägg på macka med kaviar, äter middag vid 16 tiden, idag pannbiff med lök, potatis och majs. Kan du hjälpa mig med kosten för det är väl där det ligger.
Tack på förhand
Anna Ottosson:
Hej Agneta, Fantastiskt med din promenadrutin på morgonen. Helt rätt - det är kosten du behöver göra några förändringar på. Vi äter så många gånger fler per dag än träning. En kombination är såklart viktigt. Lite snabb feed-back: Lunchen är lite för liten och kanske äta lite mer grönt både t lunch och middag.
Massa lycka till - kör hårt - du kan det har du redan visat med att sätta din morgonrutin.

Kommentar från Susanne
Hejsan Anna jag tränar ca 5 ggr per vecka och är vegetarian jag äter mycket av allt grönt, nötter, ägg, bönor och linser dock är det min trötthet som sätter in ibland.
Anna Ottosson:
Hej Susanne, Antingen bokar du tid hos dietist eller så kan du börja på egen hand.
Först av allt skriv matdagbok.
Det brukar löna sig att göra en kort analys av ditt utgångsläge. Hur äter du idag, ocensurerat. Då kan du få några insikter vad du behöver förändra.
Gemensamt med härliga undersköterskegänget är att de är små viktiga förändringar som ger stora resultat.
Före att vända upp och ner på allt. Massor med lycka till dig.

Kommentar från Dallen
Hej, hur går man ner i vikt när man har diabetes typ 1, och dessutom äter levaxin? Känns omöjligt..

Anna Ottosson: Hej Dallen, Boka en tid hos dietist så att du får den skräddarsydda hjälp du behöver. Varmt lycka till.

Kommentar från Susanne
Hejsan Anna jag tränar ca 5 ggr per vecka och är vegetarian jag äter mycket av allt grönt, nötter, ägg, bönor och linser dock är det min trötthet som sätter in ibland.
Anna Ottosson:
Hej Susanne, Din trötthet kan bero på järnbrist. Kolla upp detta hos läkaren. Trötthet är vanligt symtom på järnbrist hos kvinnor. 30 % av alla kvinnor har järnbrist så det är väldigt vanligt.

Kommentar från Ebba
jag äter nyttigt och rätt tror jag men vill gå ner några kilon över magen
Anna Ottosson:
Hej Ebba, Det är individuellt och beror på hur du äter idag. Ditt utgångsläge. Men det finns ett par övergripande knep: njut av mycket grönsaker, framförallt till lunch och middag, ät regelbundet ca var 3:e timme dvs frulle, lunch och middag och så två-tre mellis däremellan. Sen sockret är ofta en bov. Titta och se hur du gör - inte bara godis, choklad osv utan även dolda sockerfällor i vardagen. Hm, ja det blir lite korta svar så här i chatten. Lycka till.

Kommentar från m
Tips om man behöver gå upp i vikt?
Anna Ottosson: Hej M, Hälsosamma tips att gå upp i vikt: Ringla extra olja över maten, passa på och gå bananas att dricka färskpressade juicer och smoothies. Det är supernyttigt för alla men vi som behöver hålla koll på vikten behöver också ha lite koll på mängden. Medan vill man gå upp i vikt så kan man dricka härliga smarriga juicer/smoothies till varje måltid om man så önskar. Kan klicka i lite eko bra jordnötssmör och experimentera bland supersmoothies.
Kolla på nätet finns goda recept.

Kommentar från Mims
Vad ska jag göra för att gå ner mina mamma kilon ? Äter nyttigt, lagom å mellanmål. Jag ammar min son å gick upp 30kg under grav. Han är nu 5 månader å jag har inte gått ner ett ända kilo trots motion å bra mat :'(
Anna Ottosson:
Hej Mims, Njut av mamma-tiden du ska inte banta under amningen utan låter superbra med att du hinner implementera bra mat och träna. Fortsätt så. Sen kanske är det provocerande att säga till en småbarnsförälder men att SOVA är superbra för vikten. Kanske boka in siesta - be snäll mormor köra vagnen 1 h på eftermiddagen eller andra föräldern osv. Ta det steg för steg....

Anna Ottosson:
På tal om det här att gå ner i vikt fort. Jag vet att man är otålig och när beslutet väl är taget så vill man helst gått ner allt igår. Men gå ner i vikt effektivt istället - lagom är ca 0,5-1 kg per vecka.