Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
pizza triobolos larver småkryp insekter pizza Carola Magnusson Bild: Gunnar Bergkrantz

Surdegspizza med brysselkål och triobolos

Pizza med larver på – för den som vågar prova

Det här blir fyra rejäla pizzor med lite annorlunda fyllning i form av bland annat grönkålschips och brysselkålsblad. Triobolos är en larv som ger fullvärdigt protein och en fin smak som påminner om cashewnötter. Triobolos är svår att hitta i butik, men är en del av en växande trend och tros vara en viktig proteinkälla i framtiden. Självklart kan du göra pizzan utan larverna.

Publicerad 2015-06-25 | Carola Magnusson

Fyllning:

1 gul lök
1 klyfta vitlök
Rapsolja
1 burk krossade tomater
1 tsk torkad basilika
1/2 tsk torkad timjan
1 tsk socker
Salt
Svartpeppar
1 dl riven ost
0,5 dl triobolos (frystorkade larver)
100 g brysselkål
200 g pumpa
5 stora grönkålsblad


Pizzadeg:

250 g surdeg (se nedan)
2 dl vatten
500 g vetemjöl
12 g havssalt

Gör så här

  1. Att göra surdeg själv är enkelt men kräver lite planering. Dag 1-3: Blanda 1,5 dl vatten, 200 g vetemjöl eller rågmjöl och 100 g rivet äpple eller russin i en glasburk med tättslutande lock och låt stå i rumstemperatur tills det bildas bubblor på ytan och det säger "poff" när du skruvar av locket.
  2. Dag 4: Ta smeten som nu är en så kallad grundsur och blanda med 2 dl vatten och 200 g av samma mjölsort som i grundsuren. Låt stå ytterligare en dag med lock.
  3. Dag 5: Nu är surdegen klar att användas till bakning. När du tar av surdegen så ersätter du det på en gång med nytt vatten och nytt mjöl. Detta kallas att "mata" surdegen. På så vis tar den aldrig slut och du kan ha samma surdeg livet ut.
  4. Blanda samman surdegen med resten av ingredienserna som ingår i pizzadegen i en degbalandare eller för hand i en bunke. Låt jäsa till dubbel storlek i cirka en och en halv timme under bakduk på varm plats.
  5. Koka under tiden ihop tomatsåsen. Skala, hacka och fräs lök och vitlök i rapsoljan. Tillsätt alla ingredienser och koka samman i cirka 20 minuter. Låt sedan svalna.
  6. Förbered resten av fyllningen. Blanchera brysselkålen och plocka bladen. Dela pumpan i kuber och rosta i ugnen på 175 grader tillsammans med olivolja, salt och peppar i crika 15 minuter. Lägg grönkålen i isvatten en stund, riv sedan i bitar, vänd i olivolja, strö på lite salt och kör i ugnen på 150 grader i 5 minuter.
  7. Dela degen i fyra lika stora delar och kavla ut till tunna pizzabottnar. Riv osten grovt. Fördela tomatsås, larver samt riven ost på pizzabottnarna och grädda på 250 grader mitt i ugnen i cirka 10 minuter.
  8. Garnera med rostad pumpa, brysselkålsblad och grönkålschips. Servera!

Fler recept

Receptet är hämtat från kokboken Det smarta köket som du kan ladda ner gratis från Stockholms stads hemsida.