Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Fixa en nyttig och god frukost Bild: Arla Köket

Frukost och mellis som en flexitarian

Det här är frukostalternativen från Arla som familjen Aleby som provade att äta en flexitarianmeny fick att äta. 

Publicerad 2015-02-27 | Senast ändrad 2018-02-08 | marten@vardagspuls.se

Dessa frukostar är beräknade för att ge cirka 450 kcal, vilket är lagom för en ”normal” kvinna och för barn från cirka 10 år.
Män har något högre energibehov och även de som tränar mycket eller har en mycket aktiv livsstil har ett högre energibehov.
Då är det en bra idé att utöka frukosten med en extra smörgås eller två.

Två portioner gröt kan också vara ett alternativ eller att använda mjölk eller yoghurt med extra protein. Energiberäkningarna är gjorda på att det är Bregott mellan, ost med 17% fetthalt och mjölk, fil och yoghurt med 1,5% fetthalt som används.
En tallrik, ett glas eller en caffe latte innehåller cirka 2 dl mjölk respektive fil/yoghurt.

Smörgåsar i menyerna, då gäller att ju grövre desto bättre. Bröd bakat på fullkornsmjöl är ett plus, bröd med hela korn är flera plus i kanten.

Frukostförslag

Granolafrukost eller ta en glutenfri bovetemüsli servera med mjölk, fil eller naturell yoghurt.
Vill du ha mer protein passar naturell kvarg eller kvargyoghurt bra till.
+ En smörgås med Bregott, plus ost, skinka eller leverpastej

Äggfrukost

1 kokt ägg
1-2 tsk kaviar
2 skivor hårt eller mjukt bröd
caffe latte
en liten frukt (clementin) eller en halv stor (apelsin, grapefrukt, äpple)

Smörgåsfrukost

2 smörgåsar med Bregott, plus ost, skinka eller leverpastej
Paprikaringar eller tomatskivor
1 litet glas juice eller en frukt
caffe latte

Smörgåsfrukost

2 smörgåsar med Bregott, plus ost, skinka eller leverpastej
Paprikaringar eller tomatskivor
1 liten skål yoghurt (naturell, fruktyoghurt med låg sockerhalt (t ex Yoggi Lätt, eller vaniljyoghurt).
För den som behöver lite mer energi, men inte vill ha mer fett, passar kvargyoghurt naturell eller smaksatt bra)
1 frukt eller bär på yoghurten
kaffe eller te

Grötfrukost

Prova t ex en grötbas för ny smak på gröten http://www.arla.se/recept/bas-for-grot/
Annars vanlig havregryns- eller rågflingegröt
Mjölk till servering
Skivad banan, bär eller rivet äpple+kanel
Ett litet glas juice eller mer frukt till.
Kaffe eller te

Tips! Koka gröten på mjölk så blir den mer proteinrik och mättar längre. Passar också för dig som behöver mer energi i din frukost.

Lyxfrukost på helgen

Fruktlimpor Mini
Äggröra med lufttorkad skinka

Blåbärssmoothie
Citrussallad

Eller lite enklare:
Amerikanska pannkakor med frukt och bär.

RECEPT OCH MENYER ÄR SPONSRADE OCH BERÄKNADE AV ARLA:

Ännu fler recept hittar du på arla.se