Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Kalle Moraeus sommarpratar sommar i p1 Bild: Henrik Montgomery/TT

Kalle Moraeus: "Barbecue smokern får gå varm hela sommaren"

Rökningsmarathon, cykling och scenliv i sommar

Lyllos de som blir hembjudna på middag till Kalle Moraeus i sommar. Hans nya matlagningspassion stavas nämligen barbecue smoker.
– Det är kö till att få komma på de här bjudningarna, berättar han för Vardagspuls.
Men hans sommar bjuder också på spelningar över hela landet – och ett "njutångerfullt" sommarprat.

Publicerad 2015-06-09 | pernilla@vardagspuls.se

Spelemannen och artisten Kalle Moraeus sommarpratar i år för andra gången, och han var klar med sitt sommarprat redan en månad i förväg. Det har han SJ att tacka för, berättar han glatt.

– Jag har skrivit det när jag har suttit fast på tåget mellan Orsa och Stockholm. Men det var väldigt bra, jag kunde inte skriva ett enda ord hemma, på tåget kom allt. Fyra resor så var det klart.

Och hur känns det att upprepa det här hedersuppdraget?

– Känslan är en blandning av njutning och ånger, njutånger. Jag kommer att prata om människor jag mött på vägen, som har danat mig till den jag är. Men det blir ingen live-musik i studion, det blir inga låtar över huvud taget som jag är med på. Det hade bara känts dumt.

På bara några år har Kalle Moraeus gått från att vara ett namn främst bland folkmusikfans till att bli enormt folklig, via Melodifestivalen till musikprogram som ”Körslaget”, ”Moraeus med mera” och ”Så ska det låta”. Och han lägger inte ifrån sig fiolen i sommar, nej tvärtom, berättar han för Vardagspuls.

– Sommarplanerna är sådana här löshästar, som vi säger. Det är ingen sammanhängande turné, utan många olika förfrågningar på spelningar. Jag och bandet kommer åka från Luleå till Lund som vanligt, så vi får så vi tiger den här sommaren också.

Men ska du inte vara ledig?

– Nej, nej.

Men en och annan trivsam sommarmiddag får det väl bli i alla fall? Vad lägger du på grillen?

– Just på grillen lägger jag inte så mycket, jag varmröker lite lax på sin höjd, och kanske gör några grillspett. Men däremot min barbecue smoker, den får gå varm hela sommaren.

Det låter smarrigt, berätta!

– Jag håller på med sådana här riktiga 13-timmarsrökningar av kött, det är kö till att få komma på de här bjudningarna [skratt]. Jag fick hem en hästentrecote på tre kilo nyss, den ska jag ta mig an nu. Jag har provat att röka vilt också, men det blir inte så bra, det blir så jäkla torrt. Jag testade med en älgstek förut, och den kunde vi använda som dörrstopp efteråt. Jag vet inte vad som hände.

Och vad gör du annars om sommarkvällarna? Blir det bad?

– Bad? Nää… Jag vet inte, jag hittar inte mina speedos [skratt]. Nej, när det kommer till bad är jag faktiskt lite av en kruka. Men jag håller igång på andra sätt.

Hur då?

– Jag cyklar väldigt mycket på somrarna. Jag försöker cykla 15 mil om året, på vägarna hemma i Orsa. Det trivs jag med.

Låter härligt! Trevlig sommar!

– Detsamma!

Fakta Kalle Moraeus

Gör: Musiker, spelman, sångare, tonsättare och programledare.
Född: 15 juli 1963.
Bor: Villa i Orsa.
Familj: Vuxna dottern Johanna.
Bakgrund: Har varit medlem i Kungliga Filharmoniska Orkestern i elva år och är dessutom riksspelman. Sedan 1987 är han en del av Orsa spelmän och sedan 2001 är han en del av Benny Anderssons Orkester. Har belönats med Povel Ramels Karamelodiktstipendium.
Kuriosa: Blev svensk mästare i luftgitarr på Berns salonger i Stockholm 1984.
Aktuell: Spelar runt om i Sverige i sommar. Är sommarvärd i P1 den 24 juni.