Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Husmorstips från Vardagspuls Bild: TT

Vardagspuls läsares bästa husmorstips

Hela listan på klassiska knep för hemmet

Klassiska husmorstips som aldrig blir omoderna. Och kanske en del nya. Hur gör man rent skärmen till exempel? Använd ett kaffefilter. Fler härliga tips från Vardagspuls läsare har vi listat här nedan.

Publicerad 2015-04-16 | Vardagspuls

Petra - tid att koka ägg

Beträffande att koka ägg. Beroende på var du är tar det olika tid. I fjällen tar det längre tid än vid kusten. Från kallt vatten till mellan kokt ägg tar det 12 min i vår fjällstuga till nio i Umeå .

Ida - grytlapp som flyttgubbe

Om du ska flytta tunga möbler kan du lägga en grytlapp under varje ben. Du kan sedan dra möbeln utan att skada golvet.

Alex - så vet du åldern på ägg

Lägg ägget i ett glas med vatten. Pinfärska ägg ligger ner helt och hållet, veckogamla ägg ställer sig upp. Flyter ägget upp till ytan är det riktigt gammalt

Sanna - tidningspapper mot dålig lukt

Lägg tidningspapper i kylen bland frukt och grönt för att undvika att det luktar äckligt!

Junie - nyttigaste pannkakan

Min syster brukar göra nyttiga pannkakor av endast ägg och en mosad banan som man steker man kan ha kokos,bär och frukt som tillbehör

Ronja - träslev mot bubbliga kok

Vid kokning av pasta så lägg en träslev över grytan för att undvika att det "bubblar" över...

Julia - rent silver i påsen

Jag brukar rengöra mina silverbestick osv med tandkräm och det blir helt rent!

Erik - ättika mot dålig lukt

Ättika fungerar så himla bra mot illaluktande doft i hemmet! Funkar alla gånger!

Ellie - babyolja mot fläckar

Man kan ta bort färgfläckar med babyolja

Moa - mot stressen i kylskåpsdörren

Om man har stressiga morgnar hemma kan man koka ägg kvällen innan och förvara i kylen för en smidigare frukost. Men ska man förvara de kokta äggen i kylen måste man förvara dem i en burk eller en påse, annars kan de ta smak av andra livsmedel som finns i kylen.

Tommy - filer mot dammig skärm

Torka av skärmen med kaffe-filter ! Funkar hur bra som helst!!

Lena - så får du vass sax

Ett husmorstips om att slipa sin sax som jag läste en gång. " Klipp" på halsen av en glasflaska. Då blir den vass igen.

Julia - äggvita i ansiktet

Äggvita funkar väldigt bra som ansiktsmask👍

Kicki - ägg på golvet

Ett av mina husmors tips är faktiskt att hälla en äggula i ljummet vatten och bona golvet med det. Funkar så himla bra!

Tips Mia som testar tittarnas tips