Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Anna Ottosson tipsar om mellis Bild: Food Power / Anna Ottosson

Mellisarna du kan ta med i skötväskan

Mellisarna som gör en hjälteinsats i kroppen

Det är viktigt att inte bara ha mat och mellis med till barnet i skötväskan utan också ett antal matpaket till mamman.
– Jag kallar den här typen av mellisar för mina små hjältar eftersom det är riktigt nyttiga saker som gör mer bra saker i kroppen än bara ger mättnad, säger Anna Ottosson.

Publicerad 2015-04-07 | Vardagspuls

Hjältemellisarna ger en näringsboost, du blir piggare och dessutom ökar din fettförbränning. De hjälper alltså lite till så du blir av med mammamagen också.
Innan du ger dig iväg på barnvagnspromenaden så packa ner något eller allt det här i skötväskan så klarar du dig från energidipp.

Chiapudding

Det du behöver är lite mjölk, en finhackad nektarin, kardemumma, kanel och chiafrön.

Gör sedan så här:
Ta en burk som du kan packa ner i skötväskan och ta med dig, och som håller tätt. Lägg i chiafrön. Häll på mjölk, krydda med kanel och kardemumma. Nu ska det stå ett par timmar så att fröna sväller och det blir en pudding, det kan den göra i skötväskan eller lägg den i en påse under barnvagnen i förvaringsytan där om du har plats. Det tar ett par timmar.
När det är mellisdags fyller du på med nektarintoppingen (hackad nektarin, lägg eventuellt till lite hallon) så är det klart!

Kvarg med bär

Ta fram förpackning med kvarg och fyll på med frysta bär. Lägg det under locket så håller den kylan och är fräsch hela dagen. Men du får trycka till locket ordentligt.

Nötter som mellis

Det funkar med vilka nötter som helst, de du tycker om, men ta inte de saltade jordnötterna du tar till drinken. Blanda i stället dina favoritsorter som mandlar, andra blandade nötter, valnötter, hasselnötter och så kan du blanda upp det med lite russin om du vill. Ta med i valfri förpackning, kanske bara en påse i fickan?

Frukt  

En mosad banan till barnet är en klassisk mellis till barnet. Barnvagnsföraren kan äta en hel.

Vatten 

Glöm inte att ta med vatten och fyll på så kroppen hela tiden kan producera vätska, det behövs för att kroppen ska kunna producera bröstmjölk.

Smoothie med järn

Smoothie är också en bra mellis att mixa ihop hemma och ta med. Gärna en grön som innehåller järn från till exempel spenat. Järn kan man behöva som mamma.

Ägg

Ett kokt ägg är bra och enkelt att ha med i väskan, kanske tillsammans med en dansk rågmacka. 

Extra tips: Recept på Anna Ottossons gröna smoothie

SPONSRAT:
Extra tips: Recept på chiapudding med apelsin

Annas tips på ingredienser för en mellis – hela listan:

Mandelmjölk 
Kanel 
Kardemumma 
Nektariner 
Grekyoghurt
Färska bär och nötter
Ägg
Banan
Äpple
Päron
Mango
Ananas
Vindruvor
Apelsin
Citron
Äppeljuice
Sultanrussin
Rostad kokos
Solrosfrön
Cashewnötter