Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
 

Guide: Lär dig att äta rätt för att maxa träningen. Från Vardagspuls 20/4.

Lindas recept på bra mat för träning

– Äter man fel så riskerar man att bryta ner muskler i stället för att bygga upp dem och att få nedsatt immunförsvar och dra på sig en förkylning, säger Linda Bakkman.

Publicerad 2015-04-21 | Vardagspuls

Linda Bakkman har en bakgrund som näringsfysiolog och doktor i medicinsk vetenskap och arbetar för Svenska Olympiska Kommittés kostresursteam. Hennes uppdrag är att med kost- och vätskestrategier stärka den svenska truppens konkurrenskraft i jakten på medaljer. Här är tre av hennes receptförslag för att äta före träning på bästa sätt.

Lindas ”mugcake”

En mugcake är som gröt och ägg i ett. Det fungerar som snabbfrukost eller mellanmål på eftermiddagen.

Ingredienser:
1 dl havregryn
1 ägg 
1 banan
1/2 tsk bakpulver

Gör så här:
Mixa ingredienserna. Tillsätt kokos och/eller kanel efter smak. Smörj en kopp med rapsolja. Häll i smeten i koppen.

Kör i mikron på full effekt i 1,5 till 2 minuter. Stjälp upp kakan och ät som den är eller ännu hellre med en klick keso, bär och nötter! Det bästa är att den här varianten går att variera i det oändliga.  

Kyckling- och quinoasallad med guacamole

En bra rätt att äta som uppladdning inför träning. Kan också funka som lunch och i en matlåda.

Ingredienser:
2 kycklingfiléer
2 dl quinoa
50 g cashewnötter
Ärtskott
1 tärnad paprika
1 paket coctailtomater
Babyspenat

Guacamole:
1 avokado
1 pressad eller hackad vitlöksklyfta
1/2 dl turkisk yoghurt
1 krm salt
1 krm chili
Pressad lime eller citron

Gör så här:
Stek kycklingfiléerna i olja, salta och peppra. Koka quinoa enligt anvisningarna på förpackningen. Strimla den stekta kycklingen. Blanda kyckling och quinoa med grönsakerna och nötterna.

Mixa alla ingredienserna till guacamolen med en stavmixer.

Servera salladen med guacamole. 

Hallonsmoothie med keso

Ingredienser:
1 banan
2 1/2 dl mjölk
1 dl Keso
100 g frysta hallon

Gör så här:
Mixa och drick!