Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Jaltakonferensen Bild: TT

Topp 5 roligaste ögonblicken – mat och politik

När maten spelat en historisk roll

”Folk mår bäst av att inte veta hur korvar och lagar kommer till”, lär den gamle tyske kanslern Otto Bismarck ha sagt. När mat och politik möts kan det bli roligt. Här är fem historiska politiska tillfällen då maten stått i centrum.

Publicerad 2015-03-11 | marten@vardagspuls.se

Josef Stalins makaroner

Vid det historiska mötet i Jalta efter Andra världskrigets slut möttes Winston Churchill, Franklin D Roseveelt och Josef Stalin över en lunch. Inga konstigheter egentligen – utan herrarna kommer överens om världsfreden över en enkel pasta med köttfärssås.
Här är receptet.

George Bush den äldre mår illa

Rå fisk är inte för alla. Vid en middag med den japanska premiärministern säckar plötsligt USAs dåvarande president George W Bush den äldre ihop och kräks i knäet på Japans premiärminister.


World News Videos | US News Videos

Pizzagate – Bill de Blasio äter pizza med kniv och gaffel

Man skojar inte om pizza i New York. Det fick borgmästaren Bill de Blasio erfara när han gjorde något så upprörande som att använda kniv och gaffel när han åt pizza. Det blev en storm i sociala medier. Ägaren till pizzerian där skandalscenerna utspelade sig kunde till och med auktionera ut den förargliga gaffeln som använts för att peta på pizzan. I USA äter man nämligen pizza med händerna. 

Mitterand äter stekt sparv illegalt

Den cancersjuke före detta presidenten i Frankrike unnade sig en sista orgiastisk festmåltid på nyårsafton 1996. Det var en mycket speciell meny bestående av bland annat ostron, gåslever, kapun och stekt gulhalsad ortolansparv. Den sistnämnda åts med fjädrar och allt – vilket är illegalt. Han dog åtta dagar senare.


En bra start på dagen för Napoleon

Beroende på vilken slags dag du kommer att ha är det viktigt med en bra start. Inför en dag på slagfältet utanför den italienska staden Marengo laddade kejsar Napoleon med en kycklinggryta. Enligt ryktet innehöll den inte bara kyckling utan även friterade ägg och kräftor... Här hittar du en modifierad version av receptet.
Napoleon hoppade över lunchen den dagen.

Roliga bubblare

Kungafamiljen fixar korv på Drottningholm

Tårtningen av Jimmie Åkesson

Gustav II Adolfs matvanor generellt

Ted Nugent - Kill it and grill it