Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Mera morötter Bild: Johnér

8 nyttiga anledningar att äta mer morötter

Finare hy, starkare hjärta och glad mage

Att morötter är nyttiga känner du säkert redan till. Men visste du att morötter kan göra under för dina tänder, din mage, ditt hjärta och din hy? Här är åtta anledningar att äta mer morötter – och fem smarrigt morotsgula recept!

Publicerad 2016-04-04 | Senast ändrad 2018-04-03 | Vardagspuls

1. Boostar synförmågan

Morötter förbättrar inte synen om du redan har bra syn. Men brist på A-vitamin kan påverka synen negativt. Äter man då en morot, som innehåller 200 procent av rekommenderat dagsintag av A-vitamin, kan synförmågan återställas.

2. För en finare hy

I morötter finns vitamin A och andra antioxidanter som skyddar huden mot skada och sägs ger huden skimmer. Att äta morötter kan dessutom hjälpa mot torrhet och akne.

3. Bakteriedödande egenskaper

Moroten har antiseptiska, det vill säga bakteriedödande egenskaper och har därför länge använts som huskur. Om du råka skära dig kan du lägga riven eller kokt morot mot såret och på så vis förhoppningsvis förhindra en infektion.

4. Tros minska cancerrisken

Forskning har visat att ämnet falcarinol som finns i morötter kan reducera risken att utveckla lungcancer, tarmcancer och bröstcancer. Morötter innehåller också antioxidanterna betakaroten, lutein och zeaxantin. Dessa antioxidanter skyddar kroppens celler och på så sätt motverkar de cancer.

5. För ett starkt hjärta

Morötter innehåller betakaroten, alfakaroten och lutein som är bra för ditt hjärta. Dessa  ämnen kan hjälpa till att motverka hjärtsjukdomar som hjärtattack och högt blodtryck.

6. Håller tänderna rena

Krispiga morötter är bra för dina tänder också! När du äter morötter produceras mycket saliv i munnen vilket oskadliggör bakterier som orsakar karies i tänderna.

7. Snabba spermier

Forskare har funnit att morötter kan bidra till snabbare spermier. Enligt forskning är det betakarotenet i morötter som kan öka spermiernas rörlighet med 6,5–8 procent.

8. Snälla mot magen

Precis som många andra frukter och grönsaker är morötter rika på fibrer. Äter du morötter hjälper dess fibrer tarmarna att arbeta mer effektivt och på så vis motverkas förstoppning.

Källa: Thehealthsite.com och Svd.se

Har du svårt att få i dig själv eller dina barn tillräckligt av den nyttiga grönsaken? Här är fem roliga och annorlunda recept som innehåller morot!

Morotsglass

 

Jo, det funkar faktiskt! Morot är en så pass söt grönsak att den passar bra att göra glass på. Testa själv!

Morotssmoothie

Ett bra sätt att få i sig nyttiga grönsaker är att mixa ner dem i en god smoothie. Blanda med apelsin och mango för en riktig mellisfavorit.

Gröt med smak av morotskaka och vaniljyoghurt

Morotskaka gillar de flesta, så varför inte testa en nyttigare variant – en matig gröt med smak av morot och vanilj.

Morotsmacarons med ingefärskräm

Vackert gula macarons med smak av morot och ingefära. Förförande goda!

Morotskladdkaka

En lite nyttigare variant av smarrig kladdkaka, med morot och apelsin. Med frosting på toppen blir den extra lyxig.