Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Så gör du Sveriges godaste kladdkaka Bild: Arla Köket

Så bakar du Sveriges godaste kladdkaka

Med lakrits, karamelliserade mandlar och flingsalt

Vinnaren i årets Kladdkakerace har utsetts och 13-åriga Miranda Westerlind från Uppsala knep förstaplatsen. Så här bakar du själv hennes fantastiska vinnarkladdkaka.

Publicerad 2016-10-13 | Vardagspuls

För elfte gången korades en vinnare i Kladdkakeracet på Bak. och chokladfestivalen i Älvsjö, Stockholm. En jury bestående av representanter från Arla och Bak och chokladfestivalen samt förra årets vinnare Zack Aujalay (här hittar du förra årets vinnarrecept) utsåg 13-åriga Miranda Westerlind från Uppsala till vinnare.

– Jättekul att jag vann, särskilt eftersom jag vill satsa på att bli konditor i framtiden säger Miranda Westerlind.

Spännande kombination

Årets vinnare satsade på spännande smakkombinationer: en lakritskladdkaka toppad med karamelliserade mandlar, flingsalt och hallon och med vispad grädde som tillbehör. En "vacker kladdkaka med fina dekorationer. Bra balans mellan smak och textur. God eftersmak och en perfekt vispad grädde med tillbehör", löd juryns motivering.

– Mirandas kladdkaka hade verkligen det lilla extra. Kombinationen av lakrits och choklad gjorde den till en riktig vinnare. Förra året såg vi en "back to basics"-trend med en klassisk kladdkaka utförd till perfektion – i år ser vi vågade smakkombinationer och intressanta texturer, säger Gry Andersson Nordström, projektledare för Kladdkakeracet.

Vad tycker du om den vinnande kladdkakan? Prova själv, receptet hittar du här nedan!

Ingredienser:

100 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
1 dl mandel
2 dl vetemjöl
2 msk lakritspulver
4 msk kakao
1 msk vaniljpulver

Karamelliserade mandlar:

3/4 dl strösocker
1 dl mandel
1 msk smör
1 tsk flingsalt
1 ask hallon
2 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  2. Smält smöret. Rör ner ägg och socker i smöret, häll i en bunke.
  3. Grovhacka mandlarna och blanda med de torra ingredienserna. Vänd ner i smeten.
  4. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt svalna.
  5. Smält sockret i en stekpanna och lägg ner mandlarna. Rör i smöret. Häll upp de karamelliserade mandlarna på smörpapper och strö över flingsalt, låt kallna.
  6. Fördela hallon och karamelliserade mandlar på kakan.
  7. Vispa grädden och toppa eventuellt med lakritspulver, servera till kakan.

Recept på de 6 godaste kladdkakorna

Här hittar du alla de sex recept som gjorde upp om titeln Sveriges godaste kladdkaka 2016! Vad sägs till exempel om en blåbärskladdkaka med vit choklad?