Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Bjud på vegetariskt i påsk Bild: Arla Köket

Bjud på vegetariskt i påsk

7 gröna recept

Skippa lammet, köttbullarna och laxen och bjud på vegetarisk påskmat i år.
Här är sju goda recept att inspireras av!

Publicerad 2018-03-26 | Vardagspuls

Under högtider kan det vara lite krångligt att få till bra vegetarisk mat. Gravad lax, sill, köttbullar och prinskorv – många av de traditionella maträtterna vi gärna sätter på smörgåsbordet innehåller kött eller fisk. Men det finns många roliga och goda vegetariska maträtter som passar fint på buffébordet eller till påskmiddagen.

Här bjuder vi på sju recept som alla är lakto-ovo-vegetariska, det vill säga kan innehålla mjölkprodukter och ägg.

Vegetarisk sill i krämig ört-och citronsås

Vegetarisk sill? Jo, det går faktiskt! Den matiga svampen shitake fungerar utmärkt att lägga in i en vanlig ättiksinläggning, och sedan smaksätta med en örtig yoghurtsås.

Fruktig bönsallad med fetaost och nötter

En matig sallad med proteinrika bönor, nötter och frisk frukt kan ätas som en egen rätt med en bit bröd, och blir ett fräscht komplement till påskens sötsaker.

Nässelsoppa

En grön soppa på vårens första nässelskott – det är lyx det! Varför inte göra nässelsoppan till en vegetarisk påsktradition, godare än så här blir det knappast.

Rostad sötpotatis med spenatpestokräm

Sötpotatis är både nyttigt och vackert. Tillsammans med rostade nötter och en smakrik ostkräm med spenat blir det här en matig och läcker rätt.

Läs receptet här  

Smördegsinbakad sparris

Sparris hör våren och påsken till. Den här vegetariska varianten av "Pigs in a blanket" blir en rolig rätt till buffébordet eller som tillbehör till en middag.

Ostpaj

En riktigt god ostpaj med en matig sallad till blir en härlig påsklunch. Passar också bra som en vegetarisk rätt på ett buffébord.

Baba Ganoush

Den här klassiska röran gjord på rostad aubergine är god till bröd eller en matig bulgursallad.