Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp


Kocken Pelle Johansson lagar chicken nuggets med ris tillsammans med barnen Mika och Henry. Från Vardagspuls den 17 december.

Chicken nuggets med asiatiska smaker

4 portioner

Hemmagjorda chicken nuggets är mycket godare är de färdigköpta. Här bjuder stjärnkocken Pelle Johansson på sitt recept och tipsar om att låta barnen hjälpa till. Roligt – men var försiktig med den heta oljan! Beroende på hur gamla barnen är kan de göra pickles, skära grönsaker och göra dippen

Publicerad 2015-12-17 | Pelle Johansson

Crispy chicken nuggets:

600 g kycklinglårfilé eller bröstfilé
1 dl filmjölk
150 g bovetemjöl
2 ägg
150 g panko- eller ströbröd
1 tsk salt
2 krm svartpeppar ca 1 liter olja till fritering (mat-, raps- eller solrosolja)


Pickles:

1 gurka
3 stjälkar blekselleri
¼ vitkålshuvud
1 dl risvinäger
1 krm chiliflakes
2 krm salt
2 krm svartpeppar


Ricebowl:

4 dl rundkornigt ris
3 salladslök
½ kruka koriander
1 dl rostad lök


Chilidipp:

2 msk crème fraiche
2 msk stark chilisås, t ex Sriracha chilisås (det går också bra med vanlig chilisås för mildare smak)

1 msk grov senap
1 tsk riven ingefära
saften och skalet från 1 lime
1 krm salt
1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Dela gurkan på längden och gröp ur kärnorna med en sked. Strimla sedan blekselleri, vitkål och gurka fint. Blanda alla grönsaker i en bunke tillsammans med risvinäger, chiliflakes samt salt och peppar. Ställ svalt och låt dra ca 30 min. Den kan också göras dagen innan, grönsakerna blir ännu godare då.

  2. Skär ner kycklingen i fina 5x5 cm stora bitar (”nuggets”) och marinera dem i filmjölk ca 15-20 min. Ta upp bitarna och låt dem droppa av på lite hushållspapper. Blanda bovetemjöl med ägg, salt och peppar och doppa kycklingbitarna däri och sen i ströbrödet. Lägg upp på en tallrik. Det blir lite kladdigt så ha gärna lite hushållspapper redo!

  3. Var noga med att tvätta händerna i tvål och vatten efter att du eller barnen har tagit i kycklingbitarna.

  4. Hetta upp oljan i fritös eller i en tjockbottnad kastrull. Kolla med termometer att oljan håller ca 170-180 grader. Lägg ner några kycklingbitar i taget i oljan så att den inte sjunker i temperatur. Använd gärna en hålslev så det är lätt att plocka upp kycklingbitarna. När kycklingbitarna är gyllenbruna på ena sidan vänd dem med hålsleven och fritera dem på andra sidan. Totalt behöver de friteras i ca 5-8 min.

  5. Lägg de färdigfriterade kycklingbitarna på hushållspapper för att rinna av. Var mycket försiktig med oljan då den är väldigt varm – likaså kycklingbitarna!

  6. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Hacka salladslöken och koriander fint. Lägg riset i små portionsskålar och toppa med salladslök, koriander och rostad lök.

  7. Blanda crème fraiche och chilisås med senap, ingefära och saften och skalet från lime. Smaka av med salt och peppar.

  8. Servera chicken nuggets-bitarna med ris, picklade grönsaker och chilidippen. Ät och njut!