Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

 • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
 • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
 

Christian Hellbergs hamburgare på entrecote och högrev

Receptet är beräknat för fyra personer

Ställ till med en riktig hamburgarefest hemma och gör mindre men fler varianter av burgare. 

Publicerad 2015-02-27 | Christian Hellberg

Ingredienser:

Hamburgare:

200 g entrecote, grovmalt

600 g högrev, finmalt

Salt och svartpeppar

100 g lagrad cheddar, skivad

Ingredienser till dressingen:

2 dl majonnäs

1 msk stark senap

1-2 msk grov senap, typ skånsk

Bladen från 3-4 kvistar dragon, finhackat

Salt, peppar

Ingredienser löken:

100 g saltat smör

3 msk muscovadosocker

1 dl mörk öl

Uppläggning:

4 Hamburgerböd

8 blad isbergsallad

Picklad gurka:

4 smågurkor, slanggurkor

1 dl ättika

2 dl socker

3 dl vatten

4 st stjärnanis

5 korn kryddpeppar

2 lagerblad

Gör så här

 1. Hamburgare: Blanda alla ingredienser och forma burgare, 4 stycken på ungefär 200 gram styck.
 2. Grilla burgarna tills de är genomstekta, eller kortare om du gillar rödare kött.
 3. Lägg på cheddar och låt smälta innan servering.
 4. Dressing: Blanda samman och smaka upp med salt och peppar
 5. Löken: Svetta löken i smöret, häll i socker och låt det karamelisera.
 6. Tillsätt öl och låt löken koka mjuk.
 7. Picklade gurkan: Koka upp allt och låt sjuda i ca 10 minuter, låt svalna. Slå sedan över gurkorna, låt stå i ett dygn.
 8. Arrangera härliga burgare med nygrillat bröd, massor av smält cheddar och isbergsallad.
  Äts ståendes, leendes och med ett stort glas av valfri dryck, iskall mjölk eller en god öl till exempel.

Christians vegetariska burgare

Christians vegetariska burgare:
Ingredienser:
2 morötter
Ett halvt huvud kålrot
1ägg
salt, peppar
oregano
1krm chilipulver

Gör så här: 
Råriv morot och rotselleri på den fina sidan på rivjärnet.  Vispa upp ett ägg och rör ned med de rivna grönsakerna. Krydda efter känsla och smak, forma till hamburgare och stek på hög värme i olja någon minut på varje sida.

Bygg en hamburgare med bröd, sallad, dressing, karameliserad lök, picklad gurka. Lägg en skiva lagrad cheddarost på veg-burgaren, ät och njut!