Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

 • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
 • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Christian Hellberg och Ulrika Brydlings bidrag till Vardagspuls smörgåstårteduell. Bild: Vardagspuls-Peder

Christians och Ulrikas smörgåstårtor

Recepten från smörgåstårteduellen

Christian Hellbergs smörgåstårta med lax och rostade brödsmulor eller Ulrika Brydlings smörgåstårta med rostade rotfruktsstavar och hummus. Vilken tycker du är godast?

Publicerad 2015-06-05 | Christian Hellberg och Ulrika Brydling

Ingredienser Christians smörgåstårta:

400 g kallrökt lax i bit

100 g handskalade räkor

50 g forellrom

1 grönt äpple

En halv gurka, skalad

100 g rädisor

2 msk pepparrot på tub

2 dl smetana

4 skivor kavring

50 g dill

Ingredienser Ulrikas smörgåstårta:

1 stort, runt levainbröd

2 dl hummus

4 morötter skurna som stavar

3 palsternackor skurna som stavar

2 msk olivolja

100 g gröna oliver, urkärnade

2 dl matlagningsyoghurt

2 dl färskost

50 g dill

1 frp smörgåskrasse

2 citroner

100 g machésallad

50 g rostade melonkärnor

Gör så här:

 1. Christians smörgåstårta: Smula sönder kavringen och rosta smulorna i ugnen 10-15 minuter på 150 grader.
 2. Skiva laxen på längden i två cm tjocka skivor. Täck skivorna med kavringsmulor på sidorna, bred på smetana och pepparrot på toppen.
 3. Lägg räkorna och forellrommen ovanpå smetanan och peparroten.
 4. Toppa med tunt skivat äpple, gurka och rädisa. Garnera med dill.
 5. Ulrikas smörgåstårta: Rosta rotfruktsstavarna i ugn på 225 grader i cirka 15-20 minuter.
 6. Skär bort kanterna på brödet och dela det sedan på längden som en tårtbotten så det blir tre delar. Mixa de rostade rotfrukterna och oliverna grovt i en mixer tillsammans med olivolja.
 7. Börja med bottendelen och bred på hummus och rotsaks-/olivsmeten. Lägg på ytterligare en brödbotten och upprepa proceduren med rörorna.
 8. Vispa färskost och matlagningsyoghurt och riv i citronskal från en citron. Salta och peppra. Bred färskoströran runt om smörgåstårtan och täck kanterna med hackad dill, krasse och rivet citronskal.
 9. Toppa tårtan med rotfruktsstavar och garnera med krasse, melonkärnor och gärna syrenblommor.