Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

 • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
 • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
 

Citron- och chilibakad blomkål med parmaskinka och nystekt svamp samt blomkålssoppa

Christian Hellbergs version av en flexiterianmiddag. Det här är bara ett par goda saker du kan göra med blomkål. Ta fram experimentlustan - börja här.

Publicerad 2015-02-20 | Christian Hellberg

Ingredienser:

2 små huvuden blomkål, putsade från blad

100 gram smör

1 tsk chiliflakes

Salt

300 gram blandad svamp

1 halv gul lök, skalad

1 klyfta vitlök, skalad och riven

3-4 kvistar persilja

Olivolja

400 gram god torkad skinka, t ex parma eller prosciutto

2 äggulor

1 tsk dijonsenap

1-2 tsk vitvinsvinäger, citron funkar också bra

2-3 dl rapsolja

Salt och svartpeppar efter smak

Christians blomkålssoppa:

1 blomkålshuvud

1,5 dl vitt vin

3 dl grönsaksbuljong

6 dl matlagningsgrädde

2 st vitlöksklyftor

1 gul lök

Salt och peppar

Olivolja

3-4 kvistar persilja

Gör så här

 1. Chilibakad blomkål: Lägg blomkålen på en plåt, strö på salt och chiliflakes. Lägg på en skiva à 50 g smör på varje blomkålshuvud.
 2. Baka i ugn på 175 grader, cirka 25 minuter.
 3. Stekt svamp: Skär löken i fina bitar. Dela och putsa svampen.
 4. Fräs lök, vitlök och svamp i olivolja. Strimla persiljan och tillsätt i svampen innan servering.
 5. Svartpepparmajonnäs: Vispa samman äggulor, senap och vinäger. Tillsätt oljan i en tunn stråle under konstant vispning. Smaka av med salt och svartpeppar.
 6. Christians blomkålssoppa: Dela ner och rensa ett blomkålshuvud från blasten. Hetta upp olivolja i en stor kastrull och fräs vitlöksklyftorna och blomkålen utan att den får färg. Tillsätt sedan vin och buljong. Låt koka samman någon minut.
 7. Häll i grädden och koka på svag värme i cirka 20 minuter, samt salta och peppra.
 8. När blomkålen är sönderkokt så ta av kastrullen från plattan och mixa soppan slät med en stavmixer eller i en mixer.
 9. Låt den koka ihop någon minut till.
 10. Toppa med parmaskinkschips eller stekt svamp. Samt finstrimlad persilja.