Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Skippa hamburgaren och satsa på nyttig snabbmat istället Bild: Mostphotos

Glöm hamburgaren – satsa på den här snabbmaten i stället

Dietisten: ”Var inte rädd för att fråga efter andra alternativ”

Glöm allt vad heter pizza, hamburgare och tunnbrödsrullar. Den nya, och nyttigare, snabbmaten är här för att stanna. Vardagspuls dietist Jeanette Steijer tipsar om snabbmaten som är både god, nyttig och mättande.

Publicerad 2017-04-18 | Vardagspuls

Det första man tänker på när man hör ordet snabbmat är kanske inte att den är speciellt nyttig, men faktum är att det under det senaste året hänt något inom snabbmatssektorn.

– Det beror förstås lite på var man bor, men i de större städerna ploppar det upp ställen som erbjuder snabb lunchmat som är betydligt nyttigare än pizza och hamburgare, säger dietisten Jeanette Steijer.

Asiatisk snabbmat på tapeten

Koreansk snabbmat är något som blivit populärt under det senaste året. Den innehåller oftast mycket grönsaker, skaldjur eller magert kött.

– Överlag ser man nyttigare snabbmat som kommer från det asiatiska köket, däribland färska vårrullar, bi bim bap och kimchi. Ingen har väl heller kunnat missa de populära poké bowls, streetfood från Hawai, som innehåller till exempel rå lax, avokado, bönor, kyckling, alger och grönsaker, säger Jeanette Steijer.

För den som inte vill bekanta sig med den nya snabbmaten och föredrar klassiker som kebab finns det naturligtvis smarta val att göra.

– Istället för en kebab- eller falafeltallrik med pommes och bröd kan du välja salladsvarianten. Var inte rädd för att fråga efter andra alternativ när du ska beställa, säger Jeanette Steijer.

Plocksallader i mataffären

Något som blivit oerhört populär lunchmat de senaste åren är den sallad som du plockar själv i affären. Här kan du oftast välja mellan bönor, gröna bladgrönsaker, ägg, råkost, lax, tonfisk, linser, broccoli och morötter. Men ibland kan det bli lite för mycket av det goda även här.

– Om du vill tänka lite mer på ditt energiintag kan du skippa att ta allt för mycket av fetaosten, mozzarellan, dressingen, brödkrutongerna, nötterna och fröerna, säger Jeanette Steijer.

Var inte ”rädd” för sushi

Många känner sig lite skeptiska till att äta sushi till lunch eftersom de vill undvika det vita riset.

Men Jeanette Steijer tycker att det är lite överdrivet.

– Sushi innehåller rena råvaror och fet fisk, tofu och ibland avokado vilket är bra. Man ska inte vara så rädd för riset. Vi behöver kolhydrater och jämfört med mycket annan snabbmat är detta verkligen ett bra alternativ. säger Jeanette Steijer.

En hamburgare gjord på bra råvaror

Den som då och då vill njuta av en hamburgare ska förstås få göra det. Även på hamburger-fronten har det skett en förändring.

– Jag ser att snabbmatsrestaurangerna satsar allt hårdare på kvalitet. Man använder bättre kött, bättre råvaror och satsar på hemlagade dressingar och pommes frites, säger Jeanette Steijer.

Snabbmaten som du kan laga själv

Laga din egen snabbmat i stället för att köpa den. Bowls går utmärkt att göra i ordning kvällen innan, förvara i kylskåpet, och ta med till jobbet dagen därpå. Lycka till!

Grönkålsbowl med ost och rödbetskräm

Gör så här

Laxbowl med kimchiyoghurt

Gör så här

Asiatisk laxbowl med råris

Gör så här

Smoothiebowl med björnbär

Gör så här