Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Ingefära är bra av flera olika anledningar menar dietisten Jeanette Steijer Bild: Pixabay, press.

Därför ska du äta ingefära

Dietisten: ”Använd ingefära för att öka din förbränning”

Ökar ingefära förbränningen och kan den motverka förkylning? Vardagspuls dietist Jeanette Steijer listar olika anledningar till att njuta av ingefära.

Publicerad 2016-11-21 | Senast ändrad 2017-10-17 | Jeanette Steijer

Ofta hör vi tips om att vi ska äta eller dricka vissa saker som ökar vår förbränning och på så vis kunna gå ner i vikt. Tyvärr är det inte helt så enkelt. För att gå ner i vikt så måste energiintaget vara minde än energiåtgången och det är nog där de flesta måste börja när det gäller de där jobbiga överviktskilona.

Förbränningen är svår att påverka, det bästa tipset är att bygga muskler vilket ger dig en högre grundförbränning. Mat som till exempel ingefära och chili kan, genom att de ökar kroppens värmeproduktion något, öka förbränningen marginellt. Vi pratar pyttelite och en ökad förbränning inte är samma sak som att går ner i vikt. Samtidigt som det är svårt att få i sig större mängder av både ingefära och chili. Så man får nog börja i den andra änden om man tänker sig att kilona ska bort.

Ingefära bra för matsmältningen

Ett tips till oss kvinnor är att vi inte ska var så rädda att styrketräna utan våga lägga på lite vikt så att vi bygger muskler och får effekt. För att återgå till ingefäran så finns det ett par andra orsaker till att man kanske ska få i sig lite varje dag. Det finns studier som visar att roten är välgörande för matsmältningen och för att motverka förkylningar. När det gäller förkylning ska ingefäran helst intas i förebyggande syfte. Det är lite sent att börja när förkylningen redan är ett faktum även om det kan kännas bra att dricka ändå förstås. Så använda gärna ingefäran av andra anledningar än för att få ökad förbränning!

Snabba tips med ingefära:

  • Gör eget ingefärste genom att hälla hett vatten över små bitar av färsk, skalad ingefära. Drick varje dag!
  • Ge sting åt din hemgjorda smoothie eller juice. Favoriten just nu är juice på apelsin, morot och ingefära.
  • Använd, torkad eller färsk, i alla wokade rätter.
  • Ingefära och fisk/skaldjur är en väldigt god kombo!
  • Mixa med koriander, chili och lime – gör din egen stingiga sås eller marinad med soja som bas.

Må gott!

Fiskwok med ingefära

Wokad rätt med färsk ingefära och färsk fisk gör vardagen till en riktig fest.
Gör så här

Köttfärssås med ingefära och chilli

Testa att tillsätta ingefära och upptäck en helt ny smak på köttfärssåsen!
Gör så här

Guldmjölk med havre och ingefära

 

Populär mjölkdrink med gurkmeja och ingefära. Havregryn ger konsistens och gör drinken lite mer mättande.
Gör så här