Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Dietisten tipsar om bra mellis Bild: vardagspuls

Dietistens goda mellis-tips

Dietisten Annika Unt Widell tipsar om gott, nyttigt mellanmål. Så här gör du.

Publicerad 2015-09-01 | Annika Unt Widell

Banana waffle – toast med banan och kanel

Du behöver ett mackjärn. Bre smör på toastbröd (nyckelhålsmärkt). Slanta en mogen krav-banan, lägg slantarna mellan brödskivorna och dutta över kanel. Kläm ihop och grilla i mackjärnet. Jordgubbssmoothie Du behöver en blender eller mixerstav. Lägg en näve frusna jordgubbar i botten, en matsked florsocker eller honung (kan uteslutas) och häll på 5 dl mjölk. Mixa först långsamt sedan snabbt ca 20 sek. Drick genast.

Fruktsallad med egenrörd vaniljyoghurt

Skär till en sallad på små bitar av dina favoritfrukter, t ex apelsin, äpple, vattenmelon, banan eller annat, välj gärna krav. Rör ihop yoghurt med lite florsocker och vaniljsocker.

Ostsushi

Lägg oststavar och gurkstrimlor i smörat tunnbröd, rulla ihop. Skär till ätvänlig kortare längd, gärna lite snyggt på snedden.

Lyxmüsli med fil – egengjord med krisp och kokos

Gör en rejäl sats egen müsli, söta med honung och smaksätt med t ex kokos eller ekologiska aprikoser, äpplen eller torkade blåbär. Väljer du russin så ta ekologiska, russin är ofta hårt besprutade. Servera fil eller yoghurt till, och lyxa till det med färsk frukt eller bär i botten. Du behöver 4 dl havregryn 4 dl rågflingor 1/2 dl linfrön 1/2 tsk vaniljsocker 1 krm salt 2-3 msk honung 1 msk rapsolja el. flytande smör/rapsolja 1 dl hett vatten Smaksättning, t ex något av följande: 1 dl rostad mandel, krossad med mortel 1/2-1 dl pumpafrön eller solrosfrön 1/2-1 dl russin eller torkade aprikoser skurna i bitar Gör såhär Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Rör ut olja och honung i det heta vattnet, så att honungen löser upp sig. Blanda ner vätskan i bunken med grynblandningen och rör om ordentligt tills det liknar en smuldeg. Sprid ut jämnt på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen. Grädda ca 30 minuter och rör om då och då, så muslin får en jämnt gyllenbrun färg. Låt svalna och lägg muslin i en tät burk. Smaksätt med rostad mandel, kokosflakes eller torkad frukt som russin eller aprikoser.