Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Vardagspuls Sofia Antonsson Jeanette Steijer lyx Bild: Vardagspuls

Det här väljer dietisterna när de lyxar till det

”Det finns inget jag inte skulle unna mig”

Vi frågade våra dietister Sofia Antonsson och Jeanette Steijer vad de väljer att äta och dricka när de ska unna sig något extra gott på helgen eller till fest – och vad de absolut inte skulle stoppa i sig.

Publicerad 2016-04-06 | Senast ändrad 2016-12-28 | Vardagspuls

De är experter på vilken kost som är bra för din hälsa. Men vad väljer dietisterna att äta och dricka när de själva ska helglyxa? Och finns det någonting som de absolut inte skulle stoppa i sig, trots att de tycker det är gott..?
Sofia Antonsson är dietist med särskild inriktning mot IBS och känsliga magar. När hon ska lyxa till det på helgen tänker hon på att välja mat som är just skonsam mot magen.
– Jag äter skaldjur som krabba, kräftor och räkor eller löjrom när jag ska lyxa till det. Skaldjur är nyttigt, bra för magen och rikt på mineraler. Dessutom kan man äta mycket utan att få i sig mycket kalorier, säger Sofia Antonsson.

Undviker chark

Men det finns några saker som hon väljer bort även i festliga sammanhang. Bland annat gluten och charkprodukter.
– Jag äter sällan fikabröd, dels för att jag undviker gluten men också för att det inte tillför något som kroppen behöver.
– Jag äter inte heller korv och charkprodukter i onödan, till exempel på smörgåsen, utan väljer mina tillfällen där med tanke på hälsan. När jag väl äter sådant äter jag mindre och väljer bra charkprodukter, säger Sofia Antonsson.

Väljer inte bort något

Jeanette Steijer, också dietist, är däremot inte så nogräknad när det är dags för att unna sig något extra. Men hon väljer sina tillfällen och anpassar mängden.
– Det finns inget jag inte skulle unna mig om jag verkligen vill ha det. Att unna sig innebär för mig att jag tar ett medvetet val om att jag just då ska äta det jag verkligen vill ha. Då kan jag tänka på att ta mindre av det istället, säger Jeanette Steijer.
Hon äter gärna plockmat och dricker mousserande vin till. Liksom för Sofia Antonsson står skaldjur, löjrom och parmaskinka högt i kurs eftersom det är magert och proteinrikt.
– Vi ska inte äta för mycket processat kött men lite god skinka kan man unna sig ibland. Dessutom brukar jag göra en röra på kronärtskockor, olivolja, en klick crème fraiche och avokado eller kikärtor. Gott på surdegsbröd! Både oliver och avokado innehåller dessutom bra fett, säger Jeanette Steijer.

Lyxigt och nyttigt till nyårsmiddagen

Recept på Arla.se: Skaldjursplatå med två enkla såser