Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Snabba ägg på knäckemacka Bild: Arla Köket

En hyllning till det älskade knäckebrödet

7 recept med goda toppings

Visst smakar knäckebröd med smör och en skiva ost riktigt gott men det finns så mycket mer att toppa knäckebrödet med! Här bjuder vi på 7 recept som får knäckebrödsskeptikerna att tänka om.

Publicerad 2017-03-21 | Vardagspuls

Visste du att knäckebrödet är ett svenskt påfund som går tillbaka ända till 500-talet? Det traditionella knäckebrödet bakas på råg och är ganska smakneutralt i sig. Men med god topping som till exempel vanlig hårdost, cottage cheese, avokadoröra eller skinka får knäckebrödet ett rejält smaklyft. Välj ditt favoritbröd, toppa med smarriga ingredienser och njut!

Knäckemacka med cottage cheese och rädisor

En enkel och snabb röra gjord på rädisa, krasse och gräslök. Bred ut cottage cheese över knäckebrödet och toppa med den goda röran. Perfekt som mellanmål eller som en enkel middag efter jobb eller träningspass.
Gör så här

Ägg- och kaviarröra på knäckebröd

En smarrig och mättande röra som är gjord på ägg, kaviar, kvarg och färsk dill. Servera tillsammans med knäckebröd och avnjut till frukost, lunch, brunch eller kvällsmål.
Gör så här

Müsli på knäckebröd

Gör din egen müsli på fullkornsknäcke, kokos, torkade bär och nötter. Müslin blir lite extra nyttig eftersom den inte innehåller något socker. Servera med yoghurt, mjölk, fil eller cottage cheese.
Gör så här

Snabba ägg på knäckebröd

Vem tycker inte om ägg och kaviar i kombination med knäckebröd? Den här enkla röran går snabbt att göra och håller ett par dagar i kylskåpet. Smaken av gräslök eller krasse är pricken över i:et.
Gör så här

Skinkknäcke med mimosa

Toppa ditt knäckebröd med fruktig cottage cheese gjord på ananas och passion och avnjut tillsammans med lufttorkad skinka. Mackan passar utmärkt för dig som tycker om smaken av sött och salt och som vill bli mätt på ett behagligt sätt.
Gör så här 

Baka ditt eget knäckebröd

Maltknäckebröd

Att baka sitt eget knäckebröd är inte alls svårt. Det här goda brödet smaksätter du med maltsirap och anis och avnjuter med smör och en skiva ost eller cottage cheese.
Gör så här

Knäckepizza

Trött på vanlig hämtpizza och sugen på att testa något nytt och nyttigare? Då tycker vi att du ska göra en knäckepizza. Köp ett runt knäckebröd och toppa varje skiva med dina favoritingredienser. Vad sägs om ost, ruccola, rödlök, tomat, oliver, olivolja? Eller kanske cottage cheese, avokadoröra eller hummus?