Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp

Därför är fisk så hälsosamt

Poké bowls, fishcakes eller casserole

Äter du tillräckligt med fisk? Visste du att både hjärna, hjärta och skelett mår bra av fiskens näringsämnen. Men ibland kan det vara svårt att komma på bra fiskrecept. Här är 5 läckra fiskrätter.

Publicerad 2017-10-17 | Vardagspuls

Fisk innehåller omega-3 och D-vitamin. Omega-3 fettsyran är viktig för hjärnan. Den reparerar och tillverkar nya hjärnceller och skyddar hjärnan från att åldras alltför snabbt, den skyddar också mot blodpropp och hjärt-och kärlsjukdomar. D-vitaminet i sin tur hjälper kroppen att ta upp kalcium och fosfor som bidrar till att stärka vårt skelett och våra muskler.

Bra för hjärnan

Fiskarna skiljer sig åt en del när det handlar om nyttigheter. Sill, makrill, sardiner, böckling, ål och lax innehåller mycket av Omega-3. Medan D-vitaminrik fisk är aborre, gös, skarpsill, sardin, makrill och lax. Visste du förresten att fisk är den näst bästa källan till D-vitamin efter solen.
Andra viktiga vitaminer och mineraler som vi får i oss tack vare fisken är jod, selen och zink.

Så vet du om fisken i fiskdisken är färsk.

 

Fem fina fiskrätter

Bakad hälleflundra med jordärtskockspuré

Fantastisk god och vacker rätt med äpplen och syltade trattisar som passar perfekt ihop med fisken och den lena jordärtskockspurén. Receptet har skapats av Årets KOCK 2012, Klas Lindberg.
Här är receptet

Casserole med torsk och musslor

Den här fiskgrytan är galet god. Perfekt som bjudrätt tillsammans med pressad potatis eller ett gott bröd till.
Här är receptet

Knapriga fishcakes med ost och lime

Pankopanerade små fishcakes har en asiatisk smak. Servera tillsammans med glasnudlar eller en fräsch och krispig gurksallad.
Här är receptet

Läcker lax i folie

Fisk i folie är nyttigt, gott och supersmidigt. Laxen får mycket smak i sitt lilla paket samtidigt som du slipper stekos i köket. Servera med kokt potatis, grönsaker och kryddsmör.
Här är receptet

Poké bowl med sojamarinerad tonfisk

Alla vill äta hälsosamma Poké bowl, trendsalladen från Hawaii som fullkomligt exploderat i popularitet det senaste året. Och det är inte konstigt när man mixar så många godsaker i en och samma skål! Gillar du inte tonfisk så välj lax eller tofu om du vill ha din bowl vegetarisk.
Här är receptet

Visste du att ...

Omega-3 även finns i linfrön, linfröolja, valnötter och gröna bladväxter.