Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Gåsmiddag Bild: Mostphotos

Fira in november med gåsmiddag

Traditionsenlig middag som på 300-talet (nästan)

Det är långt ifrån hela Sverige som uppmärksammar Mårtensafton som i år infaller den 10 november. Det är framför allt en skånsk sed som har rötter i 300-talet. Vi tycker dock att gåsmiddagen är en alldeles för smarrig tradition för att inte spridas till resten av Sverige!

Publicerad 2017-11-08 | Vardagspuls

Förr i tiden firades Mårtensafton i hela Sverige och traditionen har sina rötter långt tillbaka i tiden. Dagarna är tillägnade en fransk herre med namnet Martin av Tours, Martin har försvenskats till Mårten, som levde på 300-talet. Enligt historien ska han ha blivit utsedd att bli biskop, något han själv inte ville. För att komma undan gömde han sig inne hos gässen som blev skrämda och förde sånt liv att han blev upptäckt. Efter detta ska han ha tyckt så illa om gäss att han ville minnas årsdagen genom att äta just en gåsmiddag, och så föddes Mårtensafton.

Enligt den skånska traditionen består gåsmiddagen av svartsoppa, stekt gås och skånsk äppelkaka. Istället för svartsoppan har den här gåsmenyn några andra höstiga soppor som förslag. Smaklig spis! 

Krämig jordärtskockssoppa

Enkelt att laga och en perfekt förrätt till den här menyn. Krämig, god och extra smarrig blir den med några stänk tryffelolja.
Här hittar du receptet

Lyxig kantarellsoppa

En härligt värmande kantarellsoppa gör garanterad succé.
Här hittar du receptet

Gås till Mårtensafton

Obs, bilden är inte från receptet.

Den klassiska skånska gåsen fylld med äpple och katrinplommon. Serveras med apelsinsås. Tar lite tid att laga, men är så värt det!
Här hittar du receptet

Ankbröst med grönpepparsås

Finns inte tid för helstekt gås är detta ankbröst det perfekta alternativet. En festlig bjudrätt som inte är svår att laga.
Här hittar du receptet

Skånsk äppelkaka

Såklart avslutar vi den här middagen med en äkta skånsk äppelkaka. Servera med vaniljsås eller grädde.
Här hittar du receptet